Uhre vil have forsamlingshus

Udgivet:09. maj 2015, 14.25

Læsetid:1 minut

Den gamle Købmandsgaard har gennem årtier været et naturligt samlingspunkt for landsbyen, og nu ønsker man officielt at blive udnævnt som forsamlingshus og dermed få del i den kommunale pulje til de 13 forsamlingshuse i Ikast-Brande Kommune. Foto: Flemming Thulstrup

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

Uhre Der er i øjeblikket 13 forsamlingshuse i Ikast-Brande Kommune, og de skal i år deles om de 262.000 kroner, der er afsat i en pulje til formålet. Det betyder, at der bliver godt 20.000 kroner til hvert forsamlingshus.

Til næste år kan der dog blive yderligere et forsamlingshus, og hvis det bliver tilfældet, og puljen vedbliver på samme størrelse, så bliver der blot 18.714 kroner til hvert forsamlingshus.

Det er Købmandsgaarden i Uhre, der ønsker at blive opgraderet og dermed få titlen som forsamlingshus.

Fra Den gamle Købmandsgaard begrundes ønsket med, at stedet i årevis har fungeret som samlingspunkt og dermed forsamlingshus for aktiviteter af forskellig art. Blandt dise kan nævnes bankospil, udgangspunkt for vandreture, bestyrelseslokaler for de lokale foreninger, udstillinger og julearrangementer.

Det er Erhvervskontaktudvalget, der skal tage stilling til, om Den gamle Købmandsgaard i Uhre for fremtiden også kan smykke sig med titlen som officielt forsamlingshus.