Navn på ny institution er fundet: Tre foreslog samme navn

Før årets sidste byrådsmøde gik i gang, blev det afsløret, hvad den kommende institution på Lysholt Allé i Ikast skal hedde

27. december 2021, 13.44

Den nye institution på Lysholt Allé i Ikast, som den ser ud på den indledende skitse. Illustration: Gjørtz/Andersen/Arkitekter

NAVNGIVNING I sommeren 2023 skal en nybygget institution stå klar til brug på Lysholt Allé i Ikast.

Institutionen skal rumme 180 børn i alderen 0 til 16 år fordelt på dagtilbud, specialtilbud, specialskole og børneterapi.

Men hvad skal den nye bygning hedde?

I september besluttede politikerne i Børne- og Undervisningsudvalget, at det spørgsmål skulle afklares ved en navnekonkurrence.

Før årets sidste byrådsmøde gik i gang i aftes, mandag 20. december, kunne borgmester Ib Lauritsen (V) fortælle, at vindernavnet var fundet.

- Der var tre personer, som alle kom med samme forslag, så de deler æren af at have vundet. Det nye navn er »Lysholt«, sagde Ib Lauritsen.

Enkelt og genkendeligt

Borgmesteren gav herefter ordet videre til Simon Vanggaard (DF), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Han har også været formand for det bedømmelsesudvalg, der skulle vurdere de indkomne navneforlag.

De andre med-bedømmere har været direktøren for Børn og Fællesskaber, dagtilbudslederen i Børneby Øster, formanden for forældrebestyrelsen i Børneby Øster, næstformanden i Børne- og Undervisningsudvalget samt repræsentanter fra Handicaprådet, Børneterapien og Skoleområdet.

- Tusind tak for deltagelsen. For os var det vigtigt at finde et navn, som er enkelt, forståeligt og genkendeligt. Der var mange gode forslag, men det var ret hurtigt, at vi blev enige om at vælge »Lysholt«, sagde Simon Vanggaard.

Spadestik lige om hjørnet

Den kommende unstitutions 180 børn og unge er en kombination af forskellige grupper, som alle skal have de optimale muligheder på samme matrikel, hvad angår både fællesområder og steder, hvor man kan trække sig lidt tilbage.

Ønsket om at oprette en specialskole i Ikast-Brande Kommune, så man ikke længere behøver sende børn i tilbud udenfor kommunen, opstod tilbage i 2010, men først i forbindelse med vedtagelsen af budget 2021 blev der afsat penge til projektet. Herefter gik det stærkt.

Byrådet vedtog, at specialskolen skulle etableres på Lysholt Allé, hvor også Børneby Øster skal bygge nyt.

Tidsplanen siger, at der skal tages første spadestik i begyndelsen af 2022.

Erik Lund Nielsen fra Ikast var den eneste, der havde mulighed for at deltage på byrådsmødet, hvor han fik overrakt en buket blomster og en stor tak af Borgmester Ib Lauritsen. Foto: Privatfoto
HER ER VINDERNE

Forslaget »Lysholt« er indsendt af tre personer, der deler æren og titlen som vindere:

Marianne Petersen

Jens Klaris

Erik Lund Nielsen