Ny forpagter til Hotel Medi: Efter 19 år som har Jesper Olesen og hans hustru sagt deres stillinger op

Efter 19 år i spidsen for Hotel Medi rykker ægteparret Olesen arbejdsmæssigt mod vest, mens der er indgået aftale med en ny chef til hotellet i Ikast

24. september 2020, 05.19

Efter 19 år i spidsen for Hotel Medi bliver Vinnie Olesen fra november forpagter af Herning City Hotel, mens Jesper Olesen også har opsagt sin stilling. Fremover bliver Martin Strange fra Hotel Limfjorden ny chef i Ikast. Foto: Jette Aaes

IKAST Med hver sin beslutning har ægteparret Olesen taget initiativ til, at hotellet på Torvet i Ikast, Medi, i løbet af de kommende måneder får ny chef.

Her har Jesper Olesen de seneste 19 år fungeret som øverste leder for hotellet, den tilhørende restaurant, caféen Chr. X og selskabslokalerne, mens hans hustru Vinnie Olsen de seneste 14 år har været ansat som ansvarlig for hotelafdelingen på Medi.

- Hotellet har været vores liv, vores andet hjem, hvor vores børn også nærmest er vokset op, siger Vinnie Olesen.

Da nedlukningen ramte Danmark og Hotel Medi i foråret, fik parret for første gang i mange år mulighed for at reflektere.

- Jeg troede ikke, vi kunne undvære hotellet og miljøet på Medi. Men vi fandt ud, at vi faktisk også kunne fungere udenfor den ramme, siger Vinnie Olesen.

Opfyldelsen af en drøm

Derfor valgte Vinnie Olesen for nyligt at takke ja til at blive forpagter af Herning City Hotel.

- Det er en drøm, der nu går i opfyldelse, at komme til at drive et smukt, nyrenoveret hotel midt i Herning. Jeg er glad for, at bestyrelsen for Herning Missionshotel, der er bortforpagter, giver mig den chance og den udfordring, siger Vinnie Olesen, der begynder som forpagter i Herning den 1. november.

Håber på en samtale

Samtidig har også Jesper Olesen opsagt sin stilling på Hotel Medi.

- Jeg har ikke umiddelbart et nyt job. Men jeg håber at blive kaldt til samtale og måske komme i betragtning til et job hos Vinnie i Herning, siger Jesper Olesen med et glimt i øjet.

Han har seks måneders opsigelser og bliver dermed på posten på Medi frem til 31. januar næste år.

- Selv om vi glæder os til nye udfordringer, så er det også med vemod, vi siger farvel til Medi efter så mange dejlige år. Det er hårdt at drive både hotel og restaurant, men vi har været del af en spændende udvikling. Da jeg kom, var her 36 værelser, og nu er her 57. Restauranten og caféen er nyrenoverede, og i januar fik vi 24 af værelserne renoverede, siger Jesper Olesen.

- Og så har vi været omgivet af en by, der har bakket os og hotellet op, og af mange trofaste stamkunder. Vi har flere familier, som har fejret alt lige fra bryllupper over barnedåber og konfirmationer her hos os. Alt det er vi meget taknemlige for, siger Vinnie Olesen.

Ny chef fra hotel i Thisted

Derfor er parret også glade for, at ejerne af Medi, Danske Hoteller, allerede har en ny chef klar som afløser for Jesper Olesen.

Det bliver Martin Strange, der tidligere i ti år har været køkkenchef på Medi under Jesper Olesen. Han bor i Tjørring og har de seneste syv år været chef for Hotel Limfjorden i Thisted.

- Martin er en både dygtig chef og kok. Han kender byen og har selv boet her i en årrække, og han kom hertil første gang som nyuddannet, og er derfor skolet og formet af miljøet på Medi. Martin er den helt rigtige løsning, der både kan tilføre ny inspiration uden at give helt slip på den nuværende ånd, siger Jesper Olesen, der forventer, at overdragelsen af hotelledelsen bliver en glidende overgang hen over efteråret og vinteren.

Imens tager Vinnie Olesen fat i Herning, hvor hendes nye forpagtning alene handler om hoteldrift:

- Jeg glæder mig til kun at skulle fokusere på og videreudvikle hoteldelen. Jeg håber, at vi kan overføre den charme og det nærvær, vi har bidraget til at etablere her på Medi, siger Vinnie Olesen.

Parret bliver også boende i Ikast - på deres landejendom syd for byen, hvor de blandt andet har syv rideheste.