Generalsekretær i Røde Kors besøgte gymnasiet

Gymnasieeleverne på Ikast-Brande Gymnasium støtter op om Røde Kors’ landsindsamling

Udgivet:20. september 2021, 14.18

Læsetid:2 minutter

Alle skolens elever var til stede i Quben, da Generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, besøgte Ikast-Brande Gymnasium. Anders Ladekarl er i øjeblikket på Danmarksturne rundt på gymnasier for at opfordre unge til at melde sig som indsamlere til Røde Kors Landsindsamlingen 3. oktober. Foto: Privatfoto

INDSAMLING Ingen skal stå alene. Det er målet, når Røde Kors samler ind søndag 3. oktober, og det er et budskab, som landets unge bakker op om.

Mere end 3000 gymnasieelever i hele landet har allerede nu meldt sig til at gribe Røde Kors-bøtten og gå en indsamlingsrute. Med over to uger til selve indsamlingen forventer Røde Kors, at det tal vil stige betydeligt. Sidste år var hver fjerde indsamler gymnasieelev.

- Det er fantastisk at se, at unge engagerer sig og går forrest for en god sag. Lige nu er behovet for hjælp enormt. Både herhjemme og ude i verdens brændpunkter. Derfor er det vigtigt, at det ikke kun er de unge, der bakker op, men at vi alle løfter i flok, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Vil hjælpe udsatte

Ikast-Brande Gymnasium fik i sidste uge besøg af Anders Ladekarl, fordi det er en af de mange skoler, der i år har valgt at støtte op om Røde Kors-indsamlingen.

- Der er et stort engagement for at samle ind blandt eleverne. Det er så fedt, at de har lyst til at være en del af indsamlingen, siger Bjørk Ella Rostholm Sørensen, der er indsamlingsambassadør på gymnasiet.

Hun mener, at årets tema er en del af forklaringen på den store opbakning:

- Det er et tema, som man kan relatere til. Alle de ting vi hører om i medierne, kan godt føles fjernt og er svært at forholde sig til. Men her kan man også hjælpe folk, der er lige rundt om en. Det er virkelig motiverende, forklarer hun.

Afghanistan sætter ting i perspektiv

Foruden Syrien og Yemen kommer nogle af de indsamlede midler i år også til at gå til Røde Kors’ arbejde i Afghanistan, som lige nu har akut brug for nødhjælp.

- Vi hører og snakket rigtig meget om situationen i Afghanistan. Ved at samle ind får vi en chance for at være med til at hjælpe, siger Bjørk Ella Rostholm Sørensen.