Vores Ikast er klar til Late Night: Cirkus under åben himmel, streetfood og en musikalsk julegave

Vores Ikast skruer op for hyggen for hele familien ved Late Nite 3. juni

2. juni 2021, 10.54

Ved cirkusset kan man opleve cirkusartisternes gedenummer, jonglering i topklasse et illusionsnummer og flot akrobatik. Foto: PR-foto

DETAIL Der er en særlig julegave, der skal indløses, når Vores Ikast indbyder til aftenhygge i midtbyen ved Late Nigt.

- For første gang efter coronanedlukningen skruer vi op for underholdningen igen ved Late Niggt. Det glæder vi os til, siger Jan Birk Knudsen, der er chef for Vores Ikast.

Han understreger samtidig, at afstand, sprit og mundbind stadig er en fast til af inventaret.

Musik-julegave

Musikerne Anders Graee og Mikkel Julius spiller på skift i Strøgcentret gennem hele aftenen.

- Musikunderholdningen er faktisk en julegave fra Løvbjerg, som de forærede Vores Ikast under nedlukningen. Den er vi meget taknemmelige for, og vi har faktisk penge nok til en omgang underholdning mere, siger Jan Birk Knudsen.

Gratis tur i cirkus

Torvet er centrum for børnefamilierne torsdag aften, når Cirkus Open Air kommer til byen. Cirkusset har ladet teltet blive hjemme og rykker ud under åben himmel.

- Der er gratis adgang for alle, og de to forestillinger varer cirka 45 minutter af gangen-. Her skal vi naturligvis overholde forsamlingsforbuddet på 100 mennesker. Derfor vil frivillige fra Vores Ikasts’ Venner være til stede og agere coronavagter, siger Jan Birk Knudsen.

Streetfood rykker ud

I forbindelse med Late Night og Cirkus på Torvet rykker Køkkenpiraterne ud med deres foodtruck og sælger take away og børnevenlig streetfood.

- Vi håber, at alle vil bruge Late Night til at bakke op om byens spisesteder, som ligesom butikkerne har været hårdt ramte af nedlukning. Men vi har også allieret os med køkkenpiraterne, som plejer at have travlt med festivaler hele sommeren. De trænger også til opbakning, understreger Vores Ikast-chefen.

Fra fredag til torsdag

Late Night er i denne omgang flyttet fra fredag til torsdag.

- Så kan dem, der vil af sted på weekendtur i forbindelse med Grundlovsdag stadig være med, forklarer Jan Birk Knudsen.

- Torsdag er jo en oplagt mulighed for at få købt gaven til Fars dag. Man skal huske, at butikkerne holder lukket på lørdag Grundlovsdag, tilføjer han.

Cirkusset viser også et nummer med hest og pony.
Mikkel Julius har spillet musik siden han var syv år gammel. Hans dansksprogede sange er med melodi og tekst i højsædet, og i 2020 udgav han ep’en »Retur-Ruter«, hvor missionen er at røre folk med musikken. Foto: PR-foto
Køkkenpiraterne ved Søren Ross sørger for Streetfood på Torvet ved Late Night. Foto: Henrik Ole Jensen
Anders Graae slog igennem med sangen »Den anden pige« i 2008. Siden har han udgivet to anmelderroste albums »En omvej hjem« og »Mens luften endnu er mild«, som er blevet spillet flittigt på DR’s P4.