HIH henter norsk stregspiller

26-årige Mie Sophie Sando skifter til Herning-Ikast med øjeblikkelig virkning. Hun spillede i sidste sæson for Larvik, men kommer lige fra en håndboldpause

28. august 2020, 07.35

Stregspiller Mie Sando ser frem til at spille i den lilla HIH-trøje. Den 26-årige nordmand kan få debut allerede på tirsdag. Foto: HIH

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold har sikret sig et nyt supplement til stregpositionen.

26-årige Mie Sophie Sando har skrevet en kontrakt for resten af sæsonen med de danske pokalvindere.

- Vi har hele tiden holdt øje med, om vi kunne forstærke os på bredden, og efter samråd med Helene Fauske og Vilde Johansen, der kender Mie, tog vi kontakt til hende, og det viste sig hurtigt, at det var muligt at tilknytte hende, siger Daniel Grønhøj, salgs- og sportsdirektør i Herning-Ikast Håndbold.

Hun var i sidste sæson med til at spille den tidligere storklub Larvik HK tilbage i den bedste række i norsk håndbold. Men efter sæsonen satte Mie Sando håndbolden på standby, da hun fik et job i den norske spillerforening. Det arbejde vil Sando også passe, mens hun spiller for HIH.

- Hun fortsætter stadig sit arbejde i den norske spillerforening, så økonomisk er det også en god aftale for os, fortæller Daniel Grønhøj.

På stregpositionen er landsholdsspiller Sarah Iversen ude på grund af graviditet, men truppen råder også over norske Vilde Ingeborg Johansen og lokale Camilla Fangel.

Den nye stregspiller kender i forvejen flere af sine nye holdkammerater. Hun har nemlig spillet på hold med Vilde Ingeborg Johansen i Larvik, med Helene Fauske i Stabæk og været på ungdomslandsholdet med Ingvild Bakkerud.

- Det er en kæmpe fordel, at hun allerede kender så mange de andre. Det letter hele integrationen i gruppen. Mie er en virkelig god pige og en holdspiller, som vil passe rigtigt godt ind, vurderer Daniel Grønhøj.

Var ikke i tvivl, da HIH ringede

Mie Sando ser frem til at trække i håndboldtøjet igen. Hun blev hurtigt overbevist, da HIH bankede på døren.

- Det er en sportslig udfordring i en klub med stolte traditioner og et godt miljø, så da det også kunne falde i hak med mit arbejde, var jeg ikke i tvivl om mit skifte, siger Mie Sando til klubbens hjemmeside.

- Jeg kommer med rutine og fysik, og så kan jeg spille både forsvar og angreb, så når jeg lige er kommet i form rent spillemæssigt, er jeg sikker på, at jeg kan bidrage med en masse, siger hun.

Mie Sando kan få debut allerede på tirsdag, når Herning-Ikast Håndbold tager imod Aarhus United i Bambusa Kvindeligaen.