Ungt par fandt drømmegrunden på landsdækkende tv: Nu bygger de i lokalt »smørhul«

For rullende kamera på TV 2 slog Malene Arnbjerg og Jeppe Christensen til og købte en byggegrund af Ikast-Brande Kommune. Nu er det første spadestik taget til drømmeboligen

28. januar 2021, 13.15

I den nye sæson af TV 2-programmet »3 X Beliggenhed« deltog 27-årige Malene Arnbjerg og 29-årige Jeppe Christensen. De fik fremvist flere boliger, men endte med at købe en kommunal byggegrund i Engesvang. Her et lille halvt år senere er nybyggerdrømmen nået så langt, at de begynder at kunne se konturerne af deres kommende hjem. Parret er fotograferet stående i det rum, der senere skal blive til redskabsskur ved siden af carporten. Foto: Flemming Hansen

BOLIG Smilende og begejstrede stod det unge par i TV 2-programmet »3 X Beliggenhed«.

De havde fået fremvist et par huse, som ikke faldt i deres smag, men den 1535 kvadratmeter store byggegrund på Emil Ernsts Vej i Engesvang var tydeligvis begyndelsen på deres drøm om at blive nybyggere.

Udsendelsen var afsnit to i sæson 11 af det populære tv-program og blev sendt onsdag 13. januar - men det blev optaget i sensommeren 2020.

Her et lille halvt år efter grundkøbet mødes avisen med 27-årige Malene Arnbjerg og 29-årige Jeppe Christensen på deres helt egen byggeplads på en kold januardag.

Indflytning til foråret

De er med HusCompagniet som samarbejdspartner ved at få opført et dobbeltknæk-hus på 181 kvadratmeter med carport, skur, og hvad der ellers hører til.

Jeppe Christensen stammer fra Jebjerg ved Skive. Han arbejder som pædagog på Rundhøj Skole i Holme ved Aarhus.

Kæresten Malene Arnbjerg arbejder som fysioterapeut ved FysioDanmark i Herning og som lærer på Dejbjerglund Efterskole. Hun stammer fra Nordenskov ved Varde.

- Vi satser på at kunne flytte ind i slutningen af april eller i starten af maj, siger Malene Arnbjerg.

Tilfældighedernes spil

At parret skulle optræde på tv-skærmen, og at de skulle bosætte sig i Engesvang, var egentlig lidt en tilfældighed.

- Vi sad og så programmet under den første corona-lockdown i foråret, og pludselig var der ikke flere afsnit tilbage. Så sagde jeg til Jeppe, at det kunne være sjovt at være med. Jeg gik ind på TV 2’s hjemmeside for at finde flere informationer, og der stod, at de søgte nye deltagere til optagelse i august. Så vi meldte os til, bare for sjov. En dag kom der besked fra produktionsselskabet Mastiff, som laver programmet for TV 2, og de ville gerne vide mere om os, fortæller Malene Arnbjerg.

- Vi skulle gennem en online-casting på Skype, og inden da havde vi svaret på et langt spørgeskema, tilføjer Jeppe Christensen.

Udpeget af TV 2

Selv om det var Mastiff A/S, der stod for castingen, var det op til medarbejdere på TV 2 at udvælge de par, som kom gennem det endelige nåleøje og fik professionel hjælp til at opfylde boligdrømmene.

Parret havde gennem et halvt års tid været på udkig efter noget andet end deres 85 kvadratmeter bolig i Aarhus-forstaden Stavtrup.

- Jeg vil gerne tættere på arbejdet, jeg var træt af at køre en time hver vej. Og så vil vi også gerne have vores helt eget og noget, der er meget større, siger Malene Arnbjerg.

- Engesvang ligger godt mellem det hele også i forhold til vores familier, siger Jeppe Christensen.

- Ja, det er smørhullet, lyder det med et stort smil fra Malene Arnbjerg.

Byggegrunden på Emil Ernsts Vej i Engesvang blev valgt af flere årsager. Byen ligger centralt i Jylland, man får rigtig meget for pengene som nybygger i Ikast-Brande Kommune og så stod naturen også højt på nybyggerparrets ønskeseddel. Fra det kommende hus, som bliver 181 kvadratmeter, er der kun en kort gåtur til kanten af Bølling Sø. Foto: Flemming Hansen