Coronasmitte eksploderer i Ikast-Brande: 32 nye smittede i dag

Kommunaldirektør Flemming Storgaard opfordrer til at passe på: For et halvt år siden var vi blevet tvunget til at lukke ned

2. november 2021, 11.10

Coronasmitten vinder frem i Ikast-Brande. Kommunaldirektør Flemming Storgaard opfordrer til at huske de gamle regler om at bruge håndsprit og holde afstand. Foto: Martin Ballund

IKAST Coronasmitten i Ikast-Brande er på vej den forkerte vej. Dagens smittetal er på 32 nysmittede og giver et incidenstal på 250.

- Det er bekymrende, siger kommunaldirektør Flemming Storegaard, der opfordrer til, at man igen udviser den allerstørste form for forsigtighed.

- Jeg kan kun opfordre til, at vi husker reglerne om at holde afstand, bruge håndsprit og fremfor alt sørge for at blive testet. Tallet er alarmerende, og havde det været for et halvt år siden, så var vi blevet tvunget til at lukke ned, siger Flemming Storgaard.

Smitten er fokuseret omkring Fonnesbæk Sogn og er blandt andet fundet blandt børn i børnehaven og i studiemiljøet omkring ungdomsuddannelserne- gymnasiet og Handelsskolen.

Det er fortsat muligt at få en PCR test på den tidligere Vestre Skole, men det er med det stigende smittetal nødvendigt at booke tid for at få en test.

I øjeblikket er Falck i gang med at genåbne kvik-testcentret overalt i Region Midtjylland.

Der skulle i løbet af i dag tirsdag være muligt at få kviktest i både Herning og Silkeborg.

I Ikast-Brande forventes det at være på plads i midten af november.

- Det er korrekt, at et kviktest-center er på vej til at blive genetableret, men det er endnu ikke afklaret, hvor præcis det bliver, siger kommunaldirektør Flemming Storgaard.