Stærkt spillende HIH klar til semifinaler mod arvefjenderne

Herning-Ikast vandt med hele 10 mål, 31-21, på udebane over DM-forhåndsfavoritterne og skal nu op mod Viborg HK i semifinalerne

1. maj 2021, 17.31

Vilde Johansen i aktion for HIH i lørdagens udekamp mod Team Esbjerg. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD En fornem klassepræstation af Herning-Ikast Håndbold gav lørdag eftermiddag en sejr på hele 31-21 på udebane over Team Esbjerg.

Begge hold var på forhånd kvalificerede til DM-semifinalerne, men sejren betyder, at HIH sikrer sig puljens førsteplads og dermed har hjemmebane i både den første og en eventuelt tredje DM-semifinale.

Her bliver modstanderen arvefjenderne fra Viborg HK, der lørdag tabte 25-30 ude til Odense Håndbold, der så møder Team Esbjerg i den anden semifinaleserie.

HIH fik en glimrende begyndelse i Esbjerg og kom hurtigt foran 3-0, alt imens hjemmeholdet via et par stolpeskud lige skulle skyde sig ind.

Det skete så også. Midtvejs i halvlegen kom Team Esbjerg i front - på trods af, at især Helene Fauske og veterankeeper Sabine Englert strålede for HIH.

Syv mod seks virkede igen

Gæsterne så dog i denne periode ud til at have svært ved at finde løsningerne både defensivt og offensivt, men så hev cheftræner Kasper Christensen et velkendt vånden op fra værktøjskassen.

Syv mod-seks-spillet uden målmand i angrebsspillet virkede fremragende i hjemmekampen mod Team Esbjerg for en lille måned siden- Faktisk var det netop det træk, der med en slutspurt til sidst sikrede sejren på 30-27.

I Esbjerg denne lørdag eftermiddag virkede det også. Hjemmeholdet var foran med fire mål, 11-7, efter godt 20 minutter - det sidste mål sat ind i et tomt HIH-mål uden keeper.

Gæsterne var nemlig gået i syv mod seks på det tidspunkt, og halvlegen ud scorede Herning-Ikast seks mål på stribe. Og dermed var kampen vendt på hovedet - pauseføring til HIH på 13-11.

Trak fra til storsejr

De flotte takter fortsatte efter pausen, hvor Sabine Englert bare blev mere og mere afgørende i målet, mens hjemmeholdets spillere blev mere og mere frustrerede. Hjemmeholdets cheftræner, Jesper Jensen, forsøgte at ændre billedet ved hjælp af et par timeouts, men HIH’erne holdt alligevel både fast i og udbyggede føringen - endda uden ret meget syv mod seks-spil i anden halvleg.

Udover Englert var der strålende takter i forsvaret af spillere som Vilde Johansen og Ingvild Bakkerud. Sidstnævnte var også skarp i den anden ende og blev HIH’s topscorer i opgøret med otte mål.

I kampens sidste fjerdedel var der ikke længere tvivl om udfaldet, og Herning-kast kunne derfor cruise mod den imponerende og stensikre udesejr.

Lørdagens resultater betyder altså, at Herning-Ikast skal op mod Viborg i semifinalerne, hvor der spilles bedst af tre kamnpe.

Den første semifinale spilles i Ikast onsdag 12. maj. Forinden skal Herning-Ikast Håndbold i den kommende weekend spille Final4 i EHF European League i Rumænien.