Bestseller med uventet overskud betaler hjælpepakker tilbage

Brande-virksomheden modtog 81 millioner kroner i corona-hjælp, men kan allerede nu se, at regnskabet alligevel ender med et plus og vil betale pengene tilbage

8. september 2020, 17.38

Anders Holch Povlsen fra Bestseller, der her er fotograferet under et oplæg for de studerende på Retail Management i Aarhus i februar, siger nu, at hans virksomhed vil betale corona-hjælpen tilbage til statskassen. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

ERHVERV De mørke coronaskyer er allerede vel at lette over Bestseller i Brande.

Direktør for modekoncernen, Anders Holch Povlsen, fastslår i en pressemeddelelse, at 2019/2020-regnskabet slet ikke bliver så slemt som frygtet:

- Pandemien skaber stadig en ustabil situation, både i Danmark og internationalt, og vi skal fortsætte med at tilpasse os aktivt hertil. Tilbage i marts reagerede vi hurtigt og forsøgte at forberede os på det værste, mens vi kæmpede for det bedste. På baggrund af dette er jeg glad for at bekræfte, at Bestseller har formået at undgå sit første underskud. Allerede nu ved vi, at vi undgår det ellers ventede første minus i vores virksomheds historie. Det bliver ikke et kønt regnskab, men det giver et positivt resultat, siger han.

Bestseller har modtaget kompensation til lønomkostninger her i landet for 81 millioner kroner efter firmaet i marts sendte omkring 2400 ansatte hjem. De penge sendes nu retur til statskassen, lyder det fra Brande-direktøren, der også nævner, at man så småt igen kan begynde med ny- og genansættelser i virksomheden.

Anders Holch Povlsen sender flere roser af sted efter udsigten til et regnskabsplus:

- Dette ville ikke have været muligt uden alle vores partnere, udlejere og leverandører – og især vores kollegaer. De har alle spillet en afgørende rolle i at hjælpe os med at nå dette uventede resultat, siger han - og uddyber, at der har været en vilje og en kampgejst i hele virksomheden for at lykkes.

- Det har været en stor kollektiv indsats, hvor vi som samarbejdspartner til mange detailhandelsvirksomheder har tilbudt vores økonomisk opbakning – i form af rabatter og markedsføringstilskud – for at hjælpe vores kunder og partnere igennem perioden, siger Anders Holch Povlsen.

Koncernen har godt 17.000 ansatte. 3300 af dem arbejder i Danmark - heraf cirka 1500 i Brande. Bestseller har 2500 butikker og 15.000 forhandlere på tværs af 55 lande.

Firmaet har fyret omkring 750 ansatte i forbindelse med corona-krisen, hvor virksomeheden pludselig kom i en stor likviditetskrise. I marts kom det frem, at Brande-virksomheden ikke ville betale husleje for april til udlejere i de 250 danske butikker, men efter hård kritik undskyldte Bestseller-ejeren for beslutningen og betalte huslejen alligevel.

Selvom Bestseller har lukket regnskabsbøgerne for det forskudte regnskabsår 2019/20, er det endelige regnskab ikke helt afsluttet og fremlægges først ved virksomhedens generalforsamling i oktober.