Det positive skal i fokus

Tv-manden og præsten Ivar Brændgaard i Sognehuset i Engesvang

Udgivet:05. september 2023, 07.07

Læsetid:2 minutter

Ivar Brændgaard holder foredrag i sognehuset i Engesvang. Foto: Privatfoto

FOREDRAG I den moderne medie-verden bliver man oftest præsenteret for problemer, ulykker og sygdom. Men tilværelsen består af meget andet. Det handler blandt andet om, hvor man har fokus.

Det mener blandet den tidligere direktør for TV Midt Vest. Og ikke mindst teolog, Ivar Brændgaard.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Han holder foredrag i Engesvang Sognehus tirsdag 7. september over emnet »værdier, der ikke kan vejes eller måles«.

- Da Lars Løkke Rasmussen var statsminister gav han udtryk for, at mere velfærd giver større lykke, og det jager vort samfund efter, og vore unge mennesker piskes ud i et lykke- og rigdomsræs, som giver både skuffelser og stress. Mange mennesker bliver ulykkelige og modfaldne, når de ikke når deres drømmes mål, eller når sygdom eller ulykker pludselig slår dem ud af kurs, siger Ivar Brændgaard, der har virket som vikarpræst, siden han blev pensionist.

- Kristendommens svar er, at der findes helt andre værdier, som skal og kan præge vort liv. Og det er helt gratis værdier, som kan give mening og glæde i tilværelsen. Disse værdier sætter et andet fortegn for det liv, der skal leves, og de forventninger, der kan stilles, tilføjer han.

Ivar Brændgaard har en omfangsrig karriere.

Som soldat blev han uddannet sprogofficer. Senere blev han uuddannet cand. theol., men i stedet for en stilling som præst blev han forstander på Haslev Udvidede Højskole. Herfra blev han hentet, da man i 1988 skulle oprette en tv-station i Holstebro til at dække Midt- og Vestjylland. Siden han blev pensioneret i 2021 har han på grund af præstemangel virket som vikarpræst mange steder.

Ivar Brændgaard giver markante bud på de kristne værdier, der kan bære i både medgang og modgang. Der øses af et levet livs erfaringer, og der gives billedfortællinger, som kan huskes bagefter.

Foredraget varer en time og brydes op af salmen »Sorrig og glæde de vandre til hobe«, som synges vers for vers mellem afsnittene i foredraget.

Det er arrangeret af Samfundsudvalget og menighedsrådet i fællesskab.

Læs også
Lektor fejrer 25-årsjubilæum som underviser på pædagoguddannelsen: Akrobaten vil altid bo i ham Lektor fejrer 25-årsjubilæum som underviser på pædagoguddannelsen: Akrobaten vil altid bo i ham
Læs også
Lektor fejrer 25-årsjubilæum som underviser på pædagoguddannelsen: Akrobaten vil altid bo i ham