Minus rykker i december

Julegaver og tøj til julefesterne får salgstallene til at rykke hos den lokale modeleverandør

6. december 2019, 12.45

Enna-kjole fra Minus. En smuk sort sag med smarte mønstereffekter på ærmer og flæse Foto: Minus

November er ikke den måned, hvor folk køber mest tøj ind. Der spares på indkøbene og lades op til Black Friday, og ikke mindst december.

- Det er umuligt at ændre ret meget på salgskurverne i november, men lige så snart vi når til december, så er det ligesom om, at folk er ligeglade. Så skal der købes julegaver og tøj til de mange fester, der ligger i december.

Det siger marketing & E-Commerce manager hos den lokale modevirksomhed Minus, Karina Bach-Sørensen, Ikast

Virksomheden har det sidste års tid ekspanderet voldsomt og været igennem lidt af en forandringsproces i forbindelse med, at to nye brands er købt ind til virksomheden.

- Vi har forsøgt at sætte ord på, hvem vi er, og hvad vi er, og samlet det under en paraply: Redefined Fashion. Herunder har vi så vores seks brands: Minus, Peppercorn, Once, Desires, Freindtex, White and More, som igen har hver sin profil, forklarer Karina Bach-Sørensen.

Nogle af de vigtige parametre for alle seks modebrands er fokus på bæredygtighed.

- Når man producerer tekstil, så kan det aldrig blive 100 procent bæredygtigt. Men i en tid, hvor alle børn bliver undervist i at skulle forholde sig til FNs verdensmål, så bliver vi også nødt til at kigge nærmere på, hvad vi gør og om det ikke kan gøres smartere. Vi tester og afprøver flere ting, blandt andet plastemballage. Det er noget af det, vi har meget fokus på , ligesom vi forsøger at tilpasse produktionen så der ikke er en masse tøj i overskud når ny kollektion præsenteres, forklarer hun.

Redefined Fashion har forlængst sendt julekollektionerne ud i detailbutikkerne, hvor det som juletræet i skoven, venter på at blive hentet og gjort til en vigtig brik i december måneds mange festlige begivenheder.

Ira-kjole med striber og flot touch af petrolgrønne farver er klar til at sætte fut i julefesten. Foto: Minus