Nyt supermarked: Rema 1000 kommer - formentlig - til Bording

Hvis alt går efter planen, kan bordingenserne i løbet af et års tid gøre deres indkøb i en ny Rema 1000-butik på Fabriksvej

Udgivet:03. oktober 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Hvis lokalplanen falder på plads, kommer en nybygget Rema 1000 til at åbne på Fabriksvej i Bording. Foto: Henrik Ole Jensen

Af Merete Riis Jensen
presse@ikastavis.dk

BUTIKSLIV Med jævne mellemrum har der gennem årene været tale om, at en Rema 1000-butik var på vej til Bording.

Nu er der igen gang i snakken. Og denne gang er der mere kød på rygterne, bekræfter Thomas Bundgaard, som er medejer af Habu Ejendomme i Bording.

- Vi er ikke så langt i processen endnu, men det er rigtigt, at vi arbejder på at få det til at lykkes, siger han.

Rema-butikken skal placeres på Fabriksvej i Bording, hvor der i øjeblikket ligger en bygning, som indeholder IM Genbrug samt to lejligheder.

Planen er, at bygningen skal væltes, så de nuværende beboere og butikker skal finde andre steder at holde til.

- Planerne er blevet endeligt godkendt ved Rema, og nu ser vi frem til måske halvandet år, hvor det skal arbejdes igennem ved kommunen. Der skal laves lokalplan og tages jordprøver og alle de ting, der skal være styr på, inden sådan et byggeri går i gang. Så der er stadig en hel del brikker, der skal falde på plads, før det forhåbentlig bliver til virkelighed, siger Thomas Bundgaard.

Ny eller justeret lokalplan

En lokalplan er en forudsætning for, at byggeriet kan gå i gang. Og lokalplaner er noget af det, som Simon Vanggaard (DF) har ansvar for i Ikast-Brande Kommune. Han er formand for Udviklings- og Erhvervsudvalget, og han har også hørt om den nye Rema-butik i Bording.

- Jeg kender godt til sagen, men den er ikke landet på mit bord endnu. Så jeg kan sige, at den i hvert fald ikke er med på vores næste dagsorden, og jeg ved ikke, hvor lang processen kommer til at blive. Hvis der skal laves en helt ny lokalplan, kan det tage op til et år, men hvis den nuværende bare kan justeres, kan det tage kortere tid.

Positivt indstillet formand

Udvalgsformanden er selv positivt indstillet over for muligheden for at få en Rema 1000 til Bording.

- Hvis der skal laves en ny lokalplan, er det noget, vi fra politisk side vil kigge på med velvilje. Jeg vurderer også, at den påtænkte placering langs hovedvejen vil være rigtig god for pendlere, så jeg er i hvert fald positivt indstillet.