Efter 48 år på samme arbejdsplads: Bankdamen siger farvel

Bodil Bundgaard har forladt sin plads i Handelsbanken efter 48 år

3. juni 2021, 15.17

Bodil Bundgaard har officielt sagt farvel til sin arbejdsplads gennem de sidste 48 år . Handelsbankens direktør Kenneth Kristiansen - den syvende i Bodil Bundgårds arbejdstid - takkede hende for indsatsen med blandt andet en buket blomster. Foto: Privat

IKAST Hun har forberedt sig over de sidste par år og langsomt trappet ned. Først var det en enkelt dag om ugen og det seneste halve år to dage om ugen. Men nu er det slut 66-årige Bodil Bundgaard har sagt farvel til Handelsbanken og forladt pladsen, som hun har haft i 48 år.

Hun startede som ung elev under Mads Mouritzen og nåede faktisk at have syv chefer, inden hun selv valgte at hellige sig et aktivt seniorliv.

- Der går nok lidt tid inden jeg helt vænner mig til, at det ikke bare er ferie, siger hun en tirsdag formiddag, hvor hun er taget til sølvbryllup.

Hun har ikke helt fundet ud af, hvad den nuvundne tid skal bruges til, men kan i alt fald se tilbage på et aktiv arbejdsliv, hvor hun aldrig var i tvivl om, at hun landede på den rigtige stol.

Det har aldrig været kedeligt at gå på arbejde. Jeg har arbejdet i Ikast i alle årene, lige med undtagelse af halvandet år, hvor jeg var i Midtbanks (som Handelsbanken hed tidligere) arbitrageafdeling i Herning en gang midt i 80’erne. Men så fik jeg en opfordring til at komme tilbage til Ikast, og ja så har jeg været der lige siden, siger Bodil Bundgaard.

En af de sjove og pudsige oplevelser hun har haft med sin arbejdsplads var tilbage i 1987, da Herning var værtsby for Gymnastrada.

Et stort arrangement, hvor Midtbank var blevet bedt om at være partner i forhold til at veksle valuta.

- Det var rigtig sjovt. Vi mødte en masse udenlandske gæster, der i den grad havde været i gemmerne og finde danske pengesedler og mønter, der var så gamle, at de slet ikke var gangbare mere, husker hun.

Bodil Bundgaard har hverken mand eller børn, men til gengæld en masse venner og familie i byen. Og så har hun altid været glad for at holde sig i gang. Hun er en habil golfspiller og er ofte at finde i vandet i Ikast Svømmecenter.

- Jeg tænker, jeg fortsat vil være ivrig tilskuer til både håndbold og fodbold, og så ved jeg også, at jeg på sigt vil engagere mig i en eller anden form for frivilligt arbejde. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Bodil Bundgard

I Handelsbanken er direktør Kenneth Kristiansen ikke i tvivl om, at man altid mister noget, når nogle af de gamle garvede tjekker ud.

Bodil har været en glad og positiv medarbejder. Et dejligt menneske med et stort hjerte. Hun har om nogen været loyal omstillingsparat . Hun har i 48 år udført de opgaver, hun blev præsenteret for. Vi har derfor også indstillet hende til Dronnings fortjenstmedalje, men fordi hun i øjeblikket afvikler ferie, og man først kan få medaljen når man er fratrådt, så lader det vente på sig, siger bankdirektøren