120 minutter på pinebænken: FCM vakler videre i Europa

FC Midtjylland var til tælling og balancerede på randen af en fiasko i Luxembourg, men Edward Chilufya reddede sit hold med et pletskud i den forlængede spilletid

Udgivet:03. august 2023, 22.38

Læsetid:2 minutter

Det holdt hårdt i Luxembourg, men Sverrir Ingi Ingason (i.m.) og de øvrige FC Midtjylland-spillerne kan trods alt glæde sig over avancement i Conference League-kvalifikationen. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Pyha. Det, der lignede og burde have været en formsag, endte som en drøj omgang på pinebænken gennem 120 minutters fodbold, før avancementet trods alt kom i hus.

FC Midtjylland tabte torsdag aften 1-2 på udebane mod Progrès Niederkorn, men er videre med sammenlagt 3-2 efter sidste uges 2-0-sejr på MCH Arena.

Vicemestrene fra Luxembourg førte 2-0 efter de første 90 minutter og tvang kampen ud i forlænget spilletid. Der balancerede opgøret fortsat på en knivsæg, og mange midtjyske fan-nerver har formentlig været flossede i kanten, før Edward Chilufya poppede op som aftenens redningsmand.

Den hurtige kantspiller fra Zambia slap af sted i en kontra efter 112 minutters spil og gjorde arbejdet færdigt med en forrygende soloaktion. Han afdriblede en forsvarer og smækkede bolden op i målhjørnet til 1-2.

Progrès Niederkorn var ikke tæt på en scoring derefter, men FCM-lejren kunne ikke ånde lettet op, før slutfløjtet lød på Stade Municipal de Differdange i Luxembourg.

Udover Chilufyas perle var der ikke meget at glæde sig over på aftenen - set med midtjyske briller.

Opgøret var aldrig det store spillemæssige sus. FCM var mest på bolden, og det meste spil foregik også på Niederkorns banehalvdel. Men farlige var midtjyderne ikke, og efter et kvarter kom der pludselig uventet spænding ind i opgøret.

Belgier lynede to gange

Antoine Mazure-Hanus sendte en kort aflevering fra venstre side ind i skoene på belgiske Mayron de Almeida, der stod bekymrende fri på feltkanten. Der lavede belgieren tunnel på Stefan Gartenmann og bankede bolden i mål med et tørt hug til 1-0.

Det ændrede dog ikke rigtigt kampbilledet. Der var stadig et spillemæssigt overtag til FC Midtjylland - uden at det rigtigt blev farligt.

Syv minutter efter pausen blev ondt med ét spark værre for FCM. Venstrekanten Mayron de Almeida trillede bolden bagud til sin venstreback, Metin Karayer. Almeida løb i feltet og fik bolden tilbage i en såkaldt ét-to og smækkede den i mål med et godt spark. FCM-forsvaret så passivt til, mens belgieren blev dobbelt målscorer.

Midtjyderne havde ikke ret mange store chancer, men efter en god time skulle Juninho have scoret på en kæmpe mulighed, hvor han var blevet hængende fremme efter en dødbold, og pludselig var helt fri efter en god aflevering i dybden.

Opgøret forblev dog spændende, og Niederkorn krigede den ud i forlænget spilletid, da FCM ikke formåede at få ret meget ud af sit spilovertag.

I forlængelsen kom aftenens befriende aktion. Aftenens suverænt bedste fra en FCM'er. Konkurrencen var ikke stor.

Nu venter Omonia Nicosia fra Cypern i næste runde af Conference League-kvalifikationen. Det er tredje runde, og første kamp er allerede på torsdag i næste uge i Nicosia.