Gylden FCM-chance i Brøndby

FC Midtjylland kan sikre sig selv tre »matchbolde« i guldstriden, hvis Priskes tropper vinder i Brøndby på søndag

9. maj 2021, 03.54

Frank Onyeka skriger sin glæde ud efter målet til 3-0 mod FC Nordsjælland. Nigerianeren scorede selvmål og begik et straffespark, da de to hold mødtes bare seks døgn tidligere i Farum. Det var derfor en særlig forløsning for ham at levere en toppræstation, score et mål og lande en vigtig sejr mod samme modstander søndag aften. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Om 19 dage bliver DM-pokalen overrakt på ny, og alt tyder på, at det enten bliver Brøndbys anfører, Andreas Maxsø, eller FC Midtjyllands anfører, Erik Sviatchenko, der får æren af at hæve trofæet mod himlen anden pinsedag.

Søndag aften mødes de to guldbejlere i et formentlig retningsgivende topbrag på Brøndby Stadion, og det er FC Midtjylland, der går ind til opgøret med de bedste kort på hånden.

»Ulvene« kom nemlig fire point foran Brøndby i søndags, da FCM nedsablede Nordsjælland med 3-0 i en ensidig forestilling - kort efter at Brøndby havde tabt 2-4 i Randers.

Det betyder, at FCM ikke kan miste førstepladsen i topbraget, og det betyder samtidig, at midtjyderne har chancen for at bringe sig syv point foran Brøndby med bare tre kampe tilbage af sæsonen.

En midtjysk sejr på søndag vil med andre ord give FC Midtjylland tre »matchbolde« i guldduellen.

- Sidst, jeg stod med en god fornemmelse her på banen, var, da vi havde besejret FC København (4-1-sejr - 22. april, red.). Og så tabte vi en uge senere. Det er farligt at sige noget, men selvfølgelig tror vi på tingene, sagde kantspiller Anders Dreyer advarende midt i sejrsglæden i søndags.

- Brøndby vil gå efter sejren, men vi stiller os ikke ned. Vi vil vinde i Brøndby. Det går vi 100 procent efter. Det tør jeg godt sige, tilføjede Dreyer.

Velsmurt offensiv

Han var en del af en velfungerende midtjysk offensiv i sejren over Nordsjælland. FCM sad tungt på opgøret fra første fløjt og kom til et hav af gode chancer. Dreyer leverede selv oplægget til Pione Sistos 2-0-mål, og han var med i opspillet til Frank Onyekas 3-0-scoring.

- Det er dejligt, at offensiven kører. Og vi laver en del mål for tiden. I vores seneste fire kampe på hjemmebane har vi en målscore på 13-1. Det lyder okay i mine ører, pointerede FCM-profilen efter sejren i søndags.

Det er sæsonens fjerde møde mellem FCM og Brøndby. »Ulvene« har vundet alle de tre foregående topopgør.

Guldbraget fløjtes i gang søndag aften klokken 18.00 på Brøndby Stadion.