Bording dobler op på padelplaner

Bording Fitness er i fuld gang med at indsamle penge til to overdækkede padelbaner, som skal opføres ved hallen

Udgivet:14. januar 2022, 12.15

Læsetid:2 minutter

Der arbejdes i øjeblikket på at indsamle de nødvendige midler til at etablere to padelbaner og en overdækning ved Bording Hallen. Illustration: Bording Fitness

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

1 år siden

PADEL For blot fire måneder siden offentliggjorde Bording Fitness planer om at etablere en padelbane ved siden af Bording Hallen.

Siden har visionen udviklet sig hurtigt, og projektet er vokset fra en enkelt bane under åben himmel til to overdækkede baner.

- Vi er i fuld gang med at indsamle penge, og det går rigtig godt, siger Ole Dinis, der er formand for Bording Fitness.

Budgettet lød i første omgang på, at den enkelte uoverdækkede bane ville koste 900.000 kroner at etablere.

Sådan er det ikke længere.

- I hele fasen, hvor vi har undersøgt priser og muligheder, har vi besøgt mange andre baner, og alle steder siger de, at det ikke duer med én enkelt bane, og at brugerne ønsker at spille på overdækkede baner. Så vi har udvidet projektet, forklarer Ole Dinis.

En meget populær sport

Padel, også kendt som padeltennis, er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Europa og Danmark.

Dansk Padel Forbund beskriver sporten som 50 procent af det bedste fra andre ketsjer- og batsportsgrene og 50 procent sjov, adrenalin, makkerskab og hyggeligt samvær. Sporten er let at komme i gang med og appellerer derfor til en bred befolkningsgruppe - fra juniorer til seniorer.

At fordoble antallet af baner og samtidig bygge en overdækning kræver naturligvis et noget større budget.

- Det koster lige knap to millioner kroner, siger Ole Dinis.

Tidsplanen siger klar til april

Derfor skal der stadig findes en del flere penge, før spaden kan sættes i jorden.

- Vi strammer selvfølgelig buen, for vi vil have det til at lykkes. Vi har været i gang med at søge sponsorer og fonde og fået tilsagn fra lokale firmaer, siger Ole Dinis.

Der er også iværksat en indsamling blandt byens borgere, hvor man frivilligt kan bidrage med lige det beløb, man ønsker.

- Indsamlingen er lavet i samarbejde med DGI og kører frem til marts, fortæller Ole Dinis, der glæder sig over, at Bording Fitness snart kan bidrage med endnu en aktivitet til byens borgere.

- Helt konkret får vi et tilbud, som ikke findes i byen i dag. Vi ved, at mange fra Bording i dag kører til andre byer for at spille padel, så behovet for banerne er stort, siger Ole Dinis.

Første spadestik forventes at blive taget i begyndelsen af februar, så de overdækkede baner gerne skulle stå klar til spil i april.

Om padel

Padel eller padeltennis er en sport, der er en mellemting mellem squash og tennis. Sporten er let at komme i gang med og appellerer derfor til en bred gruppe af udøvere (unge, ældre, uøvede og handicappede).

Banen er omgivet af både glas og trådhegn, og begge dele bruges aktivt i spillet.

Padel er en helårsaktivitet og spilles både inden- og udendørs. De fleste udendørsbaner er åbne alle dage året rundt og har monteret lys, så der kan spilles efter mørkets frembrud. For de fleste er padel nemmere og hurtigere at lære end andre sportsgrene med ketsjer.

Det er en social sport, da det som regel spilles af fire spillere.

Padel spilles med et bat typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk.

Padelbanen er 10 x 20 meter med et net, der deler banen på midten. Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge og resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene er dækket af metalgitter.

Kilde: Dansk Padelforbund