Ønskedrømmen blev til Ønskelandet

De sidste godkendelser gik igennem tirsdag - i dag åbner byens første private vuggestue/børnehave

1. maj 2019, 09.12

Borgmester Ib Lauritsen fik lov til at klippe snoren - selv om det er en privat daginstitution. Her er han sammen med leder Anne Hartig Hebsgaard (tv.) og Maria Bach med tvillingerne Emma og Sofia, der starter i dag. Foto: Privatfoto

Ikast Det er syv år siden, pædagogparret Rasmus og Anne Hartig Hebsgaard luftede drømmen om at starte en privat daginstitution i det tidligere Ungdomsgården i Ikast.

I dag er alle brikker faldet på plads. 22 vuggestuebørn og 11 børnehavebørn tropper i dag op i den gamle Ungdomsgården, der nu er døbt Børnehuset Ønskelandet. Og flere følger efter i de kommende måneder.

Pædagogparret har sammen med familie venner knoklet det sidste kvarte år med en totalrenovering af gården, der skal leve op til skrappe krav om brand, indemiljø, adgangsforhold og indretning.

Tirsdag faldt de sidste brikker på plads med en ibrugtagningsgodkendelse fra kommunen, og Anne Hartig Hebsgaard, der er leder af Ønskelandet, kan i dag udskifte det slidte arbejdstøj med et mere normalt arbejdstøj.

Borgmester Ib Lauritsen (V) kiggede forbi for at hilse på og ønske til lykke og fik lejlighed til at klippe snoren til den nye institution. Kommunen spiller jo en aktiv rolle i den økonomiske del af forældrebetalingen.

- Vi er glade for det her. Det er supergodt og et friskt initiativ hos de unge mennesker. Det er en kæmpeopgave, og jeg glæder mig over, at de har holdt skruen i vandet, siger Ib Lauritsen, der ikke ser Ønskelandet som en konkurrent til de kommunale institutioner, men som et supplement og en ny mulighed for forældrene at vælge til.

En af de første forældre var Maria Bach, der skal have sine tvillinger, Emma og Sofia på 14 måneder i vuggestuen.

Brug for et alternativ

- Det har vi set frem til med stor glæde. Jeg synes, at vi i kommunen trænger til et privat tilbud og nogle pædagoger, der vil det her 100 procent og så meget, at de knokler for det dag og nat. Jeg glæder mig til, at mine børn skal være en del af det engagement, siger Maria Bach, der selv som ung er kommet på Ungdomsgården og indrømmer, at hun nok har kysset et par ungdomskærester på gården, da der blev holdt ungdomsfester.

Leder Anne Hartig Hebsgaard er både træt, glad og lettet efter måneders kamp.

- For tre måneder siden stod vi i murbrokker og troede ikke, at det kunne blive til noget. Det har været en fantastisk rejse, og nu står vi med super lækre rammer til børnene, masser af plads og en institution, der lever op til alle nutidens krav.

- Vi har oplevet en fantastisk opbakning og interesse - fra venner, familie, bekendte, naboer, eller folk med relation til Ungdomsgården. Hvad enten det har været hegnsopsætning, nedbrydning, oprydning, kager eller aftensmad. Det rører virkelig én med en så stor opbakning, siger den nybagte institutionsleder, der - måske - vil drikke et glas champagne med sin mand i aften og ellers tørner ind for at få noget tiltrængt søvn.

Åbningsdagen er helliget de nye forældre og børn. Senere følger en mere formel åbnings-reception.

Læs også
De skaber Ønskelandet
Læs også
Seniorer fra KFUM og K trådte til