Lokalt avistrykkeri øger aktiviteten: Fremover skal også Skive Folkeblad trykkes i Ikast

Fra juli skal Skive Folkeblad trykkes hos OTM i Ikast

28. juni 2020, 13.00

OTM Avistryk i Ikast skal fremover også trykke Skive Folkeblad og de tilhørende ugeaviser. Foto: Martin Ballund

ERHVERV ITM Avistryk A/S Herning-Ikast, der er provinsens største selvstændige avistrykkeri, har fra 3. juli fået endnu en stor fast samarbejdspartner på kundelisten.

Det drejer sig om Skive Folkeblad, der har besluttet at outsource sit tryk af aviser til virksomheden i Ikast, hvor man i forvejen trykker blandt andet Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Ikast Avis, Ugeposten Kibæk, Videbæk Avis, Lokalavisen Aulum-Vildbjerg og Brande Bladet.

Skive Folkeblad udkommer seks gange ugentligt og herudover udgives ugeaviserne Midt på Ugen og Vinderup Avis, som også følger med i aftalen.

Der er tale om en aktivitetsforøgelse på cirka 15 procent.

Stordriftsfordele

OTM Avistryk A/S producerer fra 3. juli fire dagblade og et halvt hundrede ugeaviser til udgivelse i Dragør over Gråsten og Fanø og helt til Vendsyssel.

- Det er et samarbejde, som vi har modnet gennem snart ti år, og som giver både rationale og rigtig god mening, siger direktør hos OTM Avistryk A/S, Frank Haberstroh.

- Avisproduktion i dag kræver stordrift og effektivitet, og når vi taler dagblad er afstand og transporttid et væsentligt parameter, da det jo gælder om, at have kortest mulig tid mellem deadline og det tidspunkt avisen når læsernes postkasser, siger Frank Haberstroh, med henvisning til, at vognmændene kun skal køre en god halv time før de er inde i Skive Folkeblads udgivelsesområde.

Samarbejdet skal også ses som et led i den konsolidering, der sker på trykområdet for aviser. OTM Avistryk A/S har tidligere købt og overtaget aktiviteter fra Rota Nord A/S i Aalborg og A/S Trykcentralen i Viby, og nu kommer så Skive Folkeblads aktiviteter med ind under paraplyen.

OTM er blandt andet ejet af Herning Folkeblad, Brande Bladet og et par af stifterfamilierne herunder Ikast Avis.