Jasper Philipsen sprinter sig til sejr i Danmark Rundt

Den stærke sprinter Jasper Philipsen nåede at vinde en etape i PostNord Danmark Rundt, da han sejrede i Skive.

Udgivet:19. august 2022, 18.19

Læsetid:2 minutter

Jasper Philipsen kunne knytte næven, da han var den hurtigste på fredagens etape i PostNord Danmark Rundt.

/ Ritzau /

SKIVE Sprinteren Jasper Philipsen (Alpecin) vandt 4. etape af PostNord Danmark Rundt. Den 24-årige belgier var stærkest i massespurten i Skive.

Philipsen vandt to etaper under sommerens Tour de France. Alpecin-sprinteren sejrede blandt andet på selveste Champs-Élysées, da rytterne afsluttede strabadserne i Paris.

Men i årets Danmark Rundt var Philipsen hidtil blevet overstrålet af den 20-årige hollandske sprinter Olav Kooij fra Jumbo-Visma.

I finalen gjorde både Jumbo-Visma og Quick-Step klar til at sætte sine sprintere op til sejr, men holdenes arbejde blev spoleret af Alpecin og Philipsen, der kom med meget mere fart til slut.

Nærmeste ryttere i massespurten blev Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen) på en andenplads og Ethan Vernon (Quick-Step) som treer.

Bedste dansker i massespurten blev Nicklas Amdi Pedersen fra det danske landshold på en femteplads.

I den samlede stilling bevarede Magnus Sheffield (Ineos) sin blå førertrøje. Christophe Laporte (Jumbo-Visma) er placeret i samme tid som Sheffield på en andenplads.

Søren Kragh Andersen (DSM), der er treer i den samlede stilling, angreb med lidt under 13 kilometer til mål, men Sheffield og Mattias Skjelmose gik med og neutraliserede det.

Magnus Cort (EF), der er firer i den samlede stilling, forsøgte også at angribe et par gange for at undgå en afgørelse i en massespurt, men begge gange blev han hentet.

Tidligere på etapen var et udbrud på syv ryttere kørt afsted, men de blev holdt i kort snor. André Drege fra Coop-holdet var den sidste af lykkeridderne til at blive hentet.

Der var i øvrigt fornemt besøg på fredagens etape. Jonas Vingegaard, årets danske Tour de France-vinder, stod med datteren Frida på armen, da rytterne kørte gennem Glyngøre ude på ruten.

PostNord Danmark Rundt køres over fem dage. Sidste etape afvikles lørdag med finale på de stejle bakker i Vejle.

Vejle-etapen er i år finale for løbet, og den traditionsrige rundtur i Vejle har i år fået et nøk op.

Feltet skal fem gange skal op ad den frygtede Kiddesvej og i alt klatre knap 1800 højdemeter fordelt på kun 125,9 kilometer.

/ritzau/