Genbrugscenter sælger godt: Millionen blev fejret med millionbøf

I 2022 solgte Ikast Genbrugscenter for en million kroner. Det blev forleden fejret med en stor fest for butikkens frivillige

Udgivet:23. februar 2023, 09.37

Læsetid:2 minutter

Millionbøffen vakte glæde hos de godt 100 gæster ved millionfesten for Ikast Genbrugscenter. Foto: Jens Martin Gundersen

Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Jeg har været journalist siden 2006 og blev ansat på Herning Folkeblad i 2022. Mit arbejdsområde er Ikast-Brande Kommune, hvor jeg skriver om store og små begivenheder lige fra Klovborg til Engesvang og Uhre. Jeg brænder bl.a. for fodbold, rejser og lokaljournalistik. Og har du en idé til en god historie, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Se flere artikler af Merete Riis Jensen

1 måned siden

IKAST Det var de helt store gryder, der kom på bordet, da Ikast Genbrugscenter forleden holdt »millionfest«. Gryderne var fyldt med millionbøf, for hvad kunne være mere oplagt at have på menuen, når genbrugscentret fejrede, at omsætningen i Ikast i 2022 ramte en million kroner?

Derfor var godt 100 mennesker med relation til genbrugscentret samlet til festaften, hvor de spiste sig gennem en ordentlig omgang millionbøf med kartoffelmos, broccolisalat og efterfølgende æblekage.

Veteraner med PTSD

I løbet af aftenen var der forskellige festlige sange og indslag, ligesom gæsterne fik en masse input fra det godgørende arbejde, som overskuddet fra genbrugscentret går til.

Butikken er ejet af KFUM’s Soldatermission, og derfor går indtægterne til arbejdet med soldaterhjem og veteraner både i Danmark og i udlandet.

Generalsekretæren fra KFUM’s Soldatermission, Per Møller Henriksen, fortæller, at de havde en dejlig millionfest.

- Der var en meget fin stemning ved festaftenen, og det vigtigste var at kunne mødes og fejre, at medarbejderne i genbrugsbutikkerne er med til at støtte det arbejde, som vi gør blandt soldater og veteraner, hvoraf mange kæmper med posttraumatisk stress, fortæller Per Møller Henriksen.

Og der er et stort behov for soldaterhjemmene, både i Danmark og i udlandet, oplever generalsekretæren.

- Vi får rigtig god feedback fra brugerne af vores soldaterhjem. Rigtig mange er glade for at have et fristed, hvor de kan være sociale sammen, spise et stykke kage, føle sig trygge og har mulighed for at vende problemer med vores medarbejdere, hvis de har brug for det. Og det behov gælder faktisk, uanset om man er ny værnepligtig i Karup eller soldat i Estland.

Den første million

Generalsekretæren fortæller, at de aldrig før har oplevet, at en af organisationens genbrugsbutikker har solgt for et så stort beløb.

- Det er første gang, at en af vores butikker har rundet millionen. Og det er selvfølgelig også derfor, vi gør lidt ekstra ud af at fejre millionfesten, siger Per Møller Henriksen.

Samtidig glæder han sig over muligheden for at samle medarbejderne og give dem noget viden og gode historier om, hvad pengene går til.

- Det er jo vigtigt for medarbejderne at vide, hvad der sker ude på soldaterhjemmene, også for at de kan forstå, hvor vigtig deres indsats med genbrugsarbejdet er, siger Per Møller Henriksen.

Genbrugscentret på Møllegade i Ikast har haft et rigtig flot 2022, hvor omsætningen nåede en million kroner. Foto: Per Damgaard