DET ER DIT VALG - KV21

DF går efter borgmesterposten: Vi har vores hidtil stærkeste hold

Dansk Folkeparti i Ikast-Brande er klar med ni kandidater til kommunalvalget

31. maj 2021, 12.53

Dansk Folkeparti i Ikast-Brande Kommune har præsenteret ni kandidater til det kommende kommunalvalg. Fra venstre ses: Peder Fenger, Tina Ostersen, Bo Sand Kristensen, Trine Meldgaard Kristensen, Mikael Würtz, Simon Vanggaard (borgmesterkandidat), Jens Laursen, Jytte Graversen og H.C. Hansen. Foto: Pr-foto

VALG Simon Vanggaard (DF) satser på at veksle titlen som 1. viceborgmester i Ikast-Brande Kommune til en regulær borgmestertitel efter valget 16. november.

Sådan lyder det klare budskab fra Dansk Folkeparti, der torsdag aften havde opstillingsmøde og generalforsamling i Nørre Snede Hallen.

Her blev en liste med foreløbig ni kandidater godkendt.

- Det er et bredt hold. Det bredeste vi har haft siden sammenlægningsvalget. Det er jeg mega tilfreds med. Vi har dygtige kandidater med rod i det lokale liv, fra alle de tre gamle kommuner. Det er vi stolte over. Det er holdet, der skal bære os frem, siger borgmesterkandidaten fredag morgen.

Meget forskellige kandidater

På stemmesedlen får Simon Vanggaard følgeskab af de to andre byrådsmedlemmer, Trine Meldgaard Kristensen og Bo Sand Kristensen.

Kandidaten Peder Fenger stillede op til valget i 2017, hvor han blev partiets 1. suppleant. Det førte i august 2018 til erfaring i byrådssalen, da han blev indkaldt som stedfortræder for Simon Vanggaard, der skulle på en måneds barselsorlov.

Kandidaten Jytte Graversen har også erfaring fra valgkamp, da hun stillede op i den tidligere Nørre Snede Kommune.

De fire kandidater Mikael Würtz, Tina Ostersen, H.C. Hansen og Jens Laursen stiller op for første gang.

Flere kandidater på spring

Arbejdet med at skabe kandidatlisten begyndte allerede for fire år siden.

- Der gik ikke mange dage efter valget i 2017, før jeg begyndte at lave en bruttoliste over personer, som jeg gerne ville have med i 2021. Nogle har taget flere år at overtale, mens andre hurtigt var klar. Så alt i alt ligger der et grundigt arbejde bag, som også partiets bestyrelse har været med i, siger Simon Vanggaard og tilføjer:

- Ud over de ni navne, vi er på listen nu, har vi et par kandidater mere på spring, og jeg føler mig overbevist om, at vi bliver endnu stærkere. Jeg glæder mig meget til at komme i valgkamp med det her team.

Pondus og stærk visionsplan

Ambitionen om at gå efter borgmesterposten i Ikast-Brande er ganske realistisk, mener Simon Vanggaard.

- Vi har vores hidtil stærkeste hold, og jeg har fire års erfaring som viceborgmester og seks års erfaring som formand for Børne- og Undervisningsudvalget. Så jeg har den erfaring og pondus, der skal til. Vi kan se, at Konservative også stiller med en borgmesterkandidat, og de har lige så mange mandater i byrådet, som vi har. Så det er realistisk, at Dansk Folkeparti også går efter det. Men når alt kommer til alt, handler det jo om, hvem der kan tælle til 12 mandater og dermed få flertal efter valget, siger Simon Vanggaard og tilføjer, at partiet har en stærk visionsplan, som danner grundlag for det valgprogram, som kandidatholdet nu skal arbejde sammen på at skabe.

Kandidater fra Dansk Folkeparti

1. Simon Vanggaard, 31 år, Ikast (borgmesterkandidat)

2. Trine Meldgaard Kristensen, 36 år, Ikast

3. Bo Sand Kristensen, 53 år, Brande

4. Mikael Würtz, 51 år, Engesvang

5. Tina Ostersen, 45 år, Brande

6. Jytte Graversen, 68 år, Ejstrupholm

7. Peder Fenger, 55 år, Ikast

8. H.C. Hansen, 78 år, Bording

9. Jens Laursen, 65 år, Brande