Kærlighed udstrykt i musik

Engesvang Kirke var ramme om en koncert med saxofon, harmonika og sang

Udgivet:20. oktober 2022, 10.00

Læsetid:1 minut

Anitta Svärd. Foto: Hans Jørgen Hansen

5 måneder siden

KONCERT

Der er masser af musik i kærlighed, og der er masser af historie i kærlighed. Det oplevede man i Engesvang Kirke forleden da der var koncert med Passion Duo suppleret med sangerinden Anitta Svärd.

Umiddelbart skulle man tro, at det var en umage sammensætning med den polske saxofonisk Bartlomeij Wawryniuk, lettiske akkordeinist Julija Skipore og fynske sangerinde Anitta Svärd, men det viste sig, at de supplerede hinanden meget godt. Den lyriske saxofon fyldte meget i rummet, men den blev dæmpet, når den klassiske sangerinde i den anden side af kirken bidrog med sin klare stemme.

Det var et koncertforedrag, hvor Anitta Svärd fortalte historier om de sang og spillede. Det var nærmest bevægende at høre den sørgelig historie om den berømte franske sangerinde Edit Piaf og derefter høre hendes største succes ”La vie en rose”.

Lige så fængende var det at få genfortalt grundhandlingen i Bizets opera ”Carmen” og derefter høre Carmens berømte sang ”Habanera”.

Stort indtryk gjorde også den danske komponist Jacob Gades ”Tango Jalousie”. Nu med dansk tekst. Jacob Gade ernærede sig i 1920’ere med at spille i Palads Biograf i København til stumfilm. Det var der kan komponerede ” Tango Jalousie”, som siden blev et verdenshit.

Koncerten sluttede med ekstranummeret ”What a wonderful world”.

Koncert i Engesvang Kirke Foto: Hans Jørgen Hansen
Koncert med Passion Duo (Bartlomiej Wawryniuk og Julija Skipore)+ Anitta Svärd. Foto: Hans Jørgen Hansen