Delvis genåbning er en realitet: Kommunen melder klar til at tage imod flere skoleelever

24. februar 2021, 10.33

Ikast-Brande Kommune Strøgcentret Ikast Kirke

CORONA Justitsminister Nick Hækkerup (S) siger på doorstep efter aftale mellem regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten om lempelse af restriktioner.

- Vi har en forståelse med et flertal i Folketinget om en genåbning, som stiller sig meget tæt op ad det fundament, som eksperterne har givet. Det betyder, at der kan åbnes for en stor del af detailhandlen for det udendørs kulturliv og for udendørs idræts- og fritidsinteresser med et forsamlingsloft på 25 personer, siger Nick Hækkerup.

Udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter kan genåbnes med skærpede afstandskrav fra 1. marts. Større butikker kan også åbne for begrænset antal kunder.

I Nord- og Vestjylland kan elever i grundskoler og efterskoler vender tilbage, siger justitsminister Nick Hækkerup (S). Samtidig gøres der klar til yderligere åbning fra 15. marts, hvis smitteudviklingen tillader det.

Kommunen melder klar

Der var ingen overraskelser i vente på onsdagens pressemøde for Ikast-Brande Kommunes kommunaldirektør, Flemming Storgaard, som melder klar til den delvise genåbning mandag 1. marts.

- Vi er glade og klar til at genåbne. Vi har testkapacitet til at teste skoleelver og ansatte, slår han fast.

På rådhuset er der glæde over den delvise genåbning.

- Det er fantastisk, at smittetallet har nået et niveau, hvor vi kan genåbne - også mere end i resten af landet. Det første lys for enden af tunnelen var vaccinen, og nu kommer andet lys, siger kommunaldirektøren.

Der kan komme yderligere genåbning, hvis tallene i den kommende tid giver mulighed for det, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S):

- Jeg er tilfreds med, at indstillingen basere sig på indstillingen fra eksperterne. Der er en række usikkerhedselementer i beregningerne. Det har vi lagt åbent frem. Skulle det vise sig, at der er plads til yderligere åbning, så er vi klar til at diskutere det med partierne, siger Magnus Heunicke.