HBO præsenterer sin første danske serie

Den danske originalserie "Kamikaze" kan ses på streamingtjenesten HBO Max til november. I serien medvirker blandt andre komikeren Anders Matthesen.

15. oktober 2021, 12.05

Serien "Kamikaze" er baseret på romanen "Muleum" fra 2007, som er skrevet af den norske forfatter Erlend Loe. Undervejs kronrager hovedpersonen, som spilles af Marie Reuther, sig selv.

KØBENHAVN Den kommende serie "Kamikaze" er den allerførste danske originalserie hos giganten HBO.

I traileren, som offentliggøres fredag, er der lagt op til et stort drama, som foregår på en række flotte destinationer rundt omkring i verden. Blandt andet kan man se hovedpersonen, som spilles af Marie Reuther, kronrage sig selv samt nogle flotte, men voldsomme scener i et ørkenlandskab.

Den 14. november får serien premiere på den nye streamingtjeneste HBO Max, som erstatter HBO Nordic fra den 26. oktober.

I serien "Kamikaze" møder man den fandenivoldske, 18-årige Julie, der skal prøve at genfinde meningen med livet, efter at begge hendes forældre og hendes bror dør i en flyulykke i Rwanda.

Serien er baseret på bogen "Muleum" af Erlend Loe.

Marie Reuther blev færdiguddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2020 og har forud for hovedrollen som Julie i "Kamikaze" medvirket i "Badehotellet".

- Det har været fuldstændig sindssygt at få lov til at spille Julie. Det er min første store rolle, og at få lov til at spille en så kompleks kvindelig karakter til at begynde med er jo bare en gave, siger skuespillerinden i en pressemeddelelse.

- Ovenikøbet blev jeg klippet helt karse og rullede rundt i en ørken - det er da også ret vildt at have på cv'et!, lyder det videre fra hovedrolleindehaveren.

Derudover medvirker Charlotte Munch og Johan Rheborg som Julies forældre, og Mads Reuther spiller hendes bror. Komikeren Anders Matthesen indtager rollen som psykologen Bo.

Serien havde verdenspremiere i slutningen af august på festivalen Series Manila i Frankrig. Her vandt Marie Reuther prisen for den bedste kvindelige skuespiller.

På premieredatoen, den 14. november, kan "Kamikaze" ses i 46 lande og territorier, hvor HBO Max er tilgængelig i Europa, Latinamerika og USA.

/ritzau/

KAMIKAZE Hovedrollen i serien "Kamikaze" spilles af skuespillerinden Marie Reuther. Hun har tidligere medvirket i "Badehotellet" og blev uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2020. HBO/ Åsmund Sollihøgda/Free