Studerende skaber corona-venligt mødested for unge

En gruppe pædagog-studerende har oprettet et mødested for unge i Ikast-Brande. Mødestedet skal være med til at bekæmpe ensomhed blandt de unge, og samtidig bliver de budt indenfor i et fællesskab

23. februar 2021, 10.46

Frivilligcenter Ikast-Brande ser frem til at lægge hus til nogle af de kommende aktiviteter, når restriktionerne engang lempes, og onstændighederne gør det muligt at mødes fysisk.

IKAST-BRANDE Et hold pædagogstuderende fra VIA pædagogseminariet i Ikast har i samarbejde med Frivilligcenter Ikast-Brande og UngeRum udviklet et mødested for unge mennesker i Ikast-Brande. Tine Sass Hvass er pædagogstuderende og forklarer om projektet.

- Mange unge føler sig ensomme især i denne tid. Derfor vil vi gerne skabe et rum for unge mellem 15-30 år. Her er det meningen, at man kan mødes om forskellige aktiviteter, og håbet er, at mødestedet vil kunne danne nogle venskaber, siger Tine Sass Hvass.

Virtuelt i begyndelsen

Aktiviterne foregår på videotjenesten Zoom, så længe landet fortsat er ramt af coronanedlukninger og smittefare. Aktiviteterne og samlingsstedet er på Facebook under gruppen »Ung Med De Unge - Et hyggeligt og rummeligt fællesskab«.

De pædagogstuderende har frem til lanceringen forberedt nogle aktiviteter til den første tid. For eksempel virtuel bagning i form af »Bagehjørnet«, banko og en online make up-workshop.

- Men det er vigtigt for os at understrege, at alle er velkomne til at komme med idéer til aktiviteter. Vi vil gerne have, at alle får en følelse af et medejerskab, siger Tine Sass Hvass.

Når coronapandemien forhåbentlig aftager i styrke i de kommende måneder, er det planen at flytte aktiviteterne til en fysisk ramme.

- Det giver jo noget helt andet at mødes fysisk, selv om virtuelle møder er bedre end ingenting. Når vi mødes på Zoom til en aktivitet, kan man i øvrigt selv bestemme, om man vil have sit kamera tændt, eller om man blot vil være lidt med i baggrunden, tilføjer Tine Sass Hvass.

Relationer til andre sammenhænge

Vibeke Grønskov er daglig leder ved Frivilligcenter Ikast-Brande. Hun roser de studerendes engagement i projektet fra idéudvikling til udførelse. Et projekt, man fra Frivilligcentret også forventer sig meget af.

- Vi har endnu ikke haft et projekt med »ung til ung«, hvor unge rækker ud efter unge. Vi håber, at aktiviteterne og mødestedet også på sigt kan give anledning til nogle relationer. Det er et rummeligt fællesskab, hvor der er plads til alle, og vi glæder os til at lægge hus til i Frivilligcentret, når vi igen må, siger Vibeke Grønskov.

Jagt efter sponsorer

For at så mange som muligt kan være med til aktiviteterne, er det vigtigt for de studerende, at der er noget for enhver smag. Derfor må økonomiske begrænsninger ikke få nogle af gruppens kommende medlemmer til at springe fra.

- For eksempel når vi har »Bagehjørnet« virtuelt, vil det være et meget lille beløb, man skal op med til ingredienser, og meget har man jo derhjemme. Men til bankoaftener er vi nødt til at have nogle præmier. Ellers er der ikke meget ved det. Sådan lyder det fra Kristina Lindeberg Nielsen, som har haft kontakt til mulige sponsorer.

- Vi vil også meget gerne nå ud til butikker og virksomheder, hvor vi håber, at de vil være med til at sponsorere nogle præmier. På den måde er man som butik og virksomhed også med til at støtte et godt formål ved at hjælpe til at skabe et fællesskab og til at bekæmpe ensomhed blandt unge i Ikast-Brande, forklarer Kristina Lindeberg Nielsen og bliver suppleret af Tine Sass Hvass.

- Vi håber på opbakning fra lokalsamfundet, og vi går på jagt efter mulige samarbejdspartnere. Man er naturligvis ligeledes velkommen til at kontakte mig, understreger Tine Sass Hvass.

Mødestedet er en påmindelse om, at ikke alt er gået i stå under coronapandemien. Det er endda allerede åbnet, og gruppen bag håber, at Ikast-Brandes unge vil være med i det nye fællesskab.

Læs også