Lokal hundeklub kan få klippet græsset

DCH i Ikast har modtaget 35.000 kroner fra Friluftsrådet

Udgivet:17. august 2022, 09.00

Læsetid:2 minutter

DCH i Ikast har fået 35.000 kroner til en robotplæneklipper i forbindelse med Friluftsrådets seneste uddeling fra Lokalforeningspuljen. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Den lokale afdeling af DCH i Ikast har netop fået en hjælpende hånd, eller måske nærmere en hjælpende robot.

Foreningen har nemlig ansøgt Friluftsrådet om tilskud til en robotplæneklipper og fået bevilget 35.000 kroner til formålet.

Friluftsrådet oplyser i en pressemeddelelse, at 94 foreninger i 51 kommuner har fået andel i lokalforeningspuljen på 2.7 millioner kroner

- Lokalforeningspuljen er en hjælpende hånd til friluftslivets foreninger og de ildsjæle, som brænder for at skabe gode muligheder for at komme ud i naturen. Vi er glade for, at vi har kunnet støtte så mange forskellige typer af friluftsaktiviteter, både de klassiske som spejderaktiviteter, ridning og jagt til nogle af de nyere aktiviteter som rollespil, krolf og discgolf. Der er noget for enhver smag, siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

For at kunne søge puljen skal foreningen være tilknyttet en af de 85 organisationer, som er medlem af Friluftsrådet. Foreningerne kan søge om op til 40.000 kroner i støtte til udstyr, faciliteter eller andet, der kan styrke foreningens udvikling og aktiviteter inden for friluftsliv.

Gør en stor forskel

Lokalforeningspuljen uddeles en gang om året og blev efter politisk aftale oprettet i 2018. Siden har i alt 340 forskellige foreninger i 85 af landets kommuner fået tilskud fra Lokalforeningspuljen til friluftsliv.

I Friluftsrådet er man især glade for, at man med Lokalforeningspuljen kan hjælpe de frivillige ildsjæle i landets foreninger.

- Der er så mange ildsjæle rundt omkring i landets foreninger, som gør en kæmpe indsats helt frivilligt for at skabe gode muligheder for, at folk kan komme ud i naturen og dyrke forskellige aktiviteter. Så vi er rigtig glade for, at vi kan støtte dem i deres arbejde ved at give støtte til eksempelvis udstyr eller opstart af nye aktiviteter. Selv om det ikke er så store beløb, vi uddeler, så er det penge, der gør en stor forskel i den enkelte forening, siger Winni Grosbøll.