Youth League: FCM-talenter trak belgisk storklub

FC Midtjyllands danske U19-mestre får besøg af Club Brugge i ungdommens pendant til Champions League

14. december 2021, 12.34

Kantspilleren Aral Simsir og resten af FC Midtjyllands danske U19-mestre kan se frem til et opgør mod belgiske Club Brugge i begyndelsen af februar. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Der var store klubnavne som Chelsea, Inter og Atletico Madrid i lodtrækningsskålen. Men det blev Club Brugge, der kom op, da FC Midtjylland tirsdag middag trak sin modstander til næste runde i UEFA Youth League.

De danske U19-mestre får besøg af den belgiske storklub tirsdag 8. februar eller onsdag 9. februar i den såkaldte playoff-runde, hvor de to stier i ungdommens pendant til Champions League fusioneres.

Afgørelsen findes over bare én kamp, og opgøret går direkte i straffesparkskonkurrence, hvis den ordinære tid ender uafgjort. Alle de fire gange, FCM hidtil har været i playoff-runden, er det endt med straffesparkskonkurrence - mod Atletico Madrid i 2015/16, SL Benfica i 2016/17, AS Roma i 2018/19 og Lille i 2019/20.

FC Midtjylland er kommet til playoff-runden via suveræne storsejre over de norske U19-mestre fra Rosenborg og de tyrkiske U19-mestre fra Trabzonspor i de nationale U19-mestres sti.

Club Brugge blev nummer to i det gruppespil, der er blevet afviklet med samme klubsammensætning som de »voksnes« Champions League. Brugge endte bag Paris Saint-Germain, men foran Manchester City og RB Leipzig.

Brugges topscorer er den belgiske U19-landsholdsspiller og midtbanekreatør Cisse Sandra, der scorede fem mål i seks kampe i gruppespillet. Holdet råder desuden over et spændende norsk talent i form af kantspilleren Antonio Nusa, der er på de norske ungdomslandshold.

FCM kunne også have trukket: Atletico Madrid (Spanien), Borussia Dortmund (Tyskland), Chelsea (England), Dynamo Kiev (Ukraine), Inter (Italien), Sevilla (Spanien) og Villarreal (Spanien), der alle blev nummer to i gruppespillet.

De øvrige kampe i playoff-runden ser således ud:

Empoli (Italien) - Borussia Dortmund (Tyskland)

KRC Genk (Belgien) - Chelsea (England)

AZ Alkmaar (Holland) - Villarreal (Spanien)

MSK Zilina (Slovakiet) - Inter (Italien)

Hajduk Split (Kroatien) - Atletico Madrid (Spanien)

Deportivo La Coruna (Spanien) - Dynamo Kiev (Ukraine)

Rangers (Skotland) - Sevilla (Spanien)

De samlede vindere af kampene i playoff-runden går videre til ottendedelsfinalen.

Hvis FCM kommer dertil, skal holdet møde ét af de otte hold, der blev etter i gruppespillet. Det er Paris Saint-Germain (Frankrig), Liverpool (England), Sporting Lissabon (Portugal), Real Madrid (Spanien), Benfica (Portugal), Manchester United (England), Red Bull Salzburg (Østrig) og Juventus (Italien).