Politisk opbakning til nyt Strøgcenter skaber glæde

- Et visionært byråd, lyder kommentaren fra de tre interesseorganisationer i Ikast: Vores Ikast, Ikast Bymidte og Strøgcenter-foreningen

15. september 2021, 06.25

Et enigt byråd har med budgettet for 2022 rykket drømmen om et »ansigtsløft« til Strøgcentret tættere på. Det vækker stor glæde hos udviklingsselskabet Ikast Bymidte Aps, Vores Ikast og Strøgcenterforeningen, som har kæmpet for en renovering de seneste år. Trioen har blandt andet fået udarbejdet denne visualisering af et renoveret Strøgcenter. Visualisering: Jesper Darling Mørk, 3D-Explainer

STRØGCENTRET Glæden hos tre af Ikasts interesseorganisationer var stor da budgetforliget fra Ikast-Brande byråd blev præsenteret i fredags.

Beslutningen om, over de næste to år, at afsætte 14 millioner kroner kalder Vores Ikast, Ikast Bymidte og Strøgcentret for visionært

De skriver i en pressemeddelelse, at fredag var en glædens dag.

Et enigt byråd kunne efter budgetkonference på Skarrildhus melde ud, at vision Facelift af Strøgcentret ikke blot ender som et filantropisk tankespind. Nej det bliver en realitet.

De tre formænd, Viggo Mulvad, Bo Jensen og Rene Jørgensen er ikke i tvivl om, at det kan blive en kampafgørende beslutning i det udskilningsløb, der foregår i Danmark i kampen for at overleve som handelsby.

- Fakta er i hvert tilfælde, at vi siden lanceringen af de ambitiøse planer i foråret har oplevet en optimisme og opvind uden lige, både blandt kunder og butiksindehavere, skriver de og fortsætter:

Konkret er der gået gang i den første store butiksindflytning på Strøget, og inden det bliver vinter kommer endnu to gode nyheder, så borgerne vil komme til at opleve udvikling frem for afvikling.

Det er en fornøjelse, at være borger og skatteyder i en by med et visionært byråd, der med sin enighed viser, at man er i stand til at tænke udviklingsstrategisk frem for at drive sognerådspolitik.

De er også allerede i fuld gang med at trække i arbejdstøjet, velvidende, at en byrådsbeslutning ikke alene gør det.

- Både i den enkelte forretning og i vores respektive interesseorganisationer, er det er vigtigt, at vi ikke slår op i banen og føler den hellige grav velforvaret. Derfor skal vi sammen med kommunens forvaltning forsøge, at arbejdet kommer til at køre så gnidningsfrit og hurtigt som muligt, så bygge-generne bliver minimeret, skriver de tre formænd i et fælles brev.

Med beslutningen har byrådet i Ikast-Brande Kommune ifølge de tre formænd givet mulighederne og skabt rammerne.

Nu er det vores opgave sammen med kunderne at skabe dynamikken og indholdet. Og det er en opgave, vi i den grad ser frem til, understreger formændene.

Formanden for Ikast Bymidte Bo Jensen er ikke i tvivl om, at arbejdet skal i gang hurtigst muligt.

- Det skal gennemføres over så kort tid som muligt. Vi er i dialog med Ikast-Brande Kommune, der bliver bygherre. Vi håber, at vi kan gennemføre det i sektioner, og at kunderne husker, hvordan man kunne handle via bagdøren, da det jo giver byggerod, siger han.