Nye baner ved Sportscenter Ikast: Plads til både tennis og padel

Ikast Sportscenter og Ikast FS Tennis har været ramt af mangel på råvarer - men håber at være klar i uge 30

31. juli 2021, 07.36

Padeltennisbanerne ved Ikast hallerne mangler nærmest kun glasafskærmning, hvor der har været udfordringer med leverancerne. Benjamin Piechnik (t.v.) og Jan Rahbek glæder sig til, at der for alvor komme gang i ketcherspillet på det nye anlæg. Foto: Jørn Deleuran

IKAST Oprindeligt skulle det have været klar til brug i uge 24, men som ved alle andre byggerier, så er de nye tennis- og padeltennisbaner ved Sportscenter Ikast ramt af forsinkelse.

Det er svært at skaffe råvarer og byggematerialer, også selvom der hverken skal mur- eller tagsten til.

Det nye millionprojekt på det grønne areal vest for selve hallerne har haft svært ved at få glas til at indhegne padelbanerne med.

Derfor er den planlagte åbning i uge 24 forlængst overskredet.

- Vi håber at kunne blive klar til uge 30, siger centerdirektør Jan Rahbek.

Han har sat tennisformand Benjamin Piechnik i stævne, og formanden er lige så optimistisk.

- Vi skulle gerne få leveret glas i denne uge, og så håber vi, at det også bliver monteret med det samme, siger han.

Foregår elektronisk

Interessen for at spille på de udendørs baner er han i alt fald ikke i tvivl om.

- Vi kan se det på vores hjemmeside, men vi har været nødt til at blokere for muligheden for at booke banerne. De skal være klar først, understreger han.

Når de er klar, er tennisklubben også klar til at lukke op for muligheden for at spille både tennis og det nye padeltennis.

- Alt foregår elektronisk. Når man har booket og betalt for en bane, så får man en kode, som man lukker sig selv ind på banerne med, forklarer Jan Rahbek.

Der er tale om såkaldte pay-and-play muligheder. Man betaler for en bane i en time eller to, og så spiller man løs i det tempo og styrke, man nu kan og magter.

- Vi håber jo på, at det kan blive win-win. Hvis man tegner et medlemskab af Ikast FS Tennis, kan man leje banen billigere og således støtte op om foreningen, siger Jan Rahbek.

Syderopæisk hit

Ideen er også, at der altid vil være redskaber til rådighed, så man ikke behøver at have investeret i ketsjer og bolde, hvis man ikke har planer om at dyrke sporten regelmæssigt.

- De fleste bliver dog så bidt af det, at de ret hurtigt anskaffer deres eget gear, siger Jan Rahbek.

Padeltennis stammer fra Sydeuropa, hvor det i mange år har været et stort hit.

- Oprindeligt er det jo en udendørs sport, der stammer fra Spanien. Men her i Danmark er der primært indendørs baner, fordi vi har det klima, som vi har. Vi påtænker, at lave en række infoaftener, men har man først prøvet det, så kan man selv, siger Benjamin Piechnik, der vurderer, at de fleste vil booke en bane et par timer.

Han ærgrer sig en smule over forsinkelsen afbyggeriet, når vejret i øjeblikket er så sommerligt, som det er.

- Det ville have været fint at få det hele prøvekørt op til sommerferien, så folk kunne nå at få smag for det og måske bruge det hen over ferieugerne, hvor der formentlig ikke vil være så stor efterspørgsel, siger han, og er spændt på at se, hvor stor interessen bliver, når der for alvor lukkes op for bold-og ketsjerspillene.

Padeltennis er en sportsgren, der er i stærkt fremmarch.

- Det bobler virkelig i øjeblikket, og jeg forventer, at der bliver klapjagt for at få booket timerne. Det skal nok blive brugt, vurderer Benjamin Piechnik og får nikkende accept af centerdirektør Jan Rahbek der er helt enig i, at der bliver fart over feltet, når anlægget er klar - formentlig i uge 30.

IFS Tennis’ formand Benjamin Piechnik og centerdirektør ved Sportscenter Ikast, Jan Rahbek har i fællesskab stået bag byggeriet af det nye anlæg vest for hallerne. Der er blevet plads til nye tennisbaner, men også helt nye og udendørs baner til padeltennis. Foto: Jørn Deleuran