Penge til seværdighedsskilte

23. september 2017, 08.19

Jette Nielsen glæder sig over, at byrådet har fundet penge til to seværdighedsskilte på motorvejen ?foto Tony Brøchner

SKILTNING Glæden var stor på turistkontoret, som i forrige uge modtog besked om, at ansøgningerne om at få lov til at sætte brune seværdighedsskilte op ved motorvejsafkørslerne 11 (Brande Ø), 35 (Pårup) og 37 (Ikast) var blevet imødekommet af de relevante myndigheder.

- Der er ingen tvivl om, at det vil være utrolig positivt for vores område at få opsat de store skilte ved afkørslerne, og at det vil blive langt nemmere for turister og forbipasserende på motorvejen at finde vej til Brandes spektakulære gavlmalerier, de skønne skulpturparker i Ikast og til det smukke historiske område ved Bølling Sø, udtalte turistchef Jette Nielsen i den forbindelse.

Skiltene skal dog også finansieres, og den samlede pris for alle tre skilte ville løbe op i cirka 400.000 kroner. I byrådets budgetforlig er der afsat 240.000 kroner til formålet, hvilket betyder, at der kommer skilte op til Bølling Sø og gavlmalerierne i Brande.

- Jeg blev virkelig meget glad og overrasket over at høre, at byrådet besluttede at bevilge penge til skiltene. De er jo temmelig dyre i anskaffelse, og når kommunen i forvejen er udfordret på økonomien, så er det jo ekstra flot, at de har fundet penge til to af dem, siger Jette Nielsen, som håber, at der også bliver mulighed for at opsætte et skilt ved Ikast på et senere tidspunkt.

Generelt oplever hun, at motorvejsskiltene er i høj kurs, fordi de har en god effekt på besøgstallet.

- De vil helt sikkert også få en stor betydning for turismen i vores kommune, når vi nu forhåbentlig inden længe kan gøre opmærksom på os selv overfor de mange forbipasserende på vores motorveje. I forvejen mærker vi en markant øget interesse for at besøge vores område, og der er ingen tvivl om, at de nye skilte vil styrke denne fremgang og skabe vækst i omsætningen hos områdets turismeaktører og øvrige erhverv, lyder vurderingen fra turistchefen.