82 indsamlere hentede knap 59.000 kroner

Røde Kors i gamle Ikast Kommune tilfreds med resultatet

Udgivet:05. oktober 2017, 15.07

Læsetid:1 minut

Steen Hebsgaard

6 år siden

IKAST-Bording Røde Kors Ikast havde 82 indsamlere på gaden i Ikast, Bording, Engesvang, Isenvad og Pårup ved landsindsamlingen forleden.

De hentede i alt 58.829 kroner hjem via indsamlingsbøsserne.

Og det er indsamlingskoordinator, Annie Hangaard, meget tilfreds med.

- Det er lidt mindre end sidste år. Men set i lyset af, at der er blevet større konkurrence om indsamlingspengene, er vi både stolte over og glade for resultatet, siger Annie Hangaard.

Vejret var modsat sidste år rigtig pænt i år, og alle indsamlere startede dagen med kaffe og rundstykker, som Føtex og bageren i Bording havde sørget for at fremskaffe.

På landsplan blev der indsamlet 18,4 millioner - en million mindre end sidste år.

Røde Kors har allerede sendt de første penge af sted: En million til flygtningene fra Myanmar, en million til at hjælpe i det krigshærgede Yemen, en million til hjælpearbejdet efter orkanerne i Caribien og en halv million til Røde Kors' arbejde for ensomme mennesker i Danmark.

- Hertil kommer de indsamlede midler i katastrofefonden, så der er klar til at blive aktiveret, når der sker katastrofer, siger Annie Hangaard, der slutter af med et skulderklap til indsamlerne

- Der er også større konkurrence om at finde indsamlere til de mange indsamlinger, så vi er glade for, at vi har en trofast skare af indsamlere, som gerne stiller op, når vi i Røde Kors indkalder til den årlige landsindsamling.