Nyt Rema 1000 på vej til Bording

Dagligvarebutikken vil få en central placering ved rundkørsel

Udgivet:16. december 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Det er i det stiplede felt, at den nye Rema 1000 efter planen skal placeres. Skitse: Ikast-Brande Kommune

Flemming Thulstrup
Journalist

10 måneder siden

BORDING Hvis alt ellers går efter planerne, kan borgerne i Bording se frem til at få en Rema 1000.

Der har længe været tale om, at kommunens tredjestørste by burde have endnu en dagligvareforretning ud over Fakta, og nu tyder alt på, at det bliver en realitet.

Rema 1000 har besluttet sig for at få adresse i Bording, og om et års tid ruller de første bordingensere med deres indkøbsvogne ind i kæden, der i den grad har fået fat i danskerne. Den norske kædes markedsandel ligger herhjemme på omkring 15 procent.

De to første Rema-forretninger åbnede i Danmark i 1994, og siden er det gået stærkt. Der er i dag over 360 Rema 1000-forretninger spredt ud over hele Danmark, og der vil nu komme mange flere til, idet den norske kæder overtager en række af de forretninger, der kommer til at stå tomme, når den tyske kæde Aldi siger auf wiedersehen i Danmark.

Klar i 2024

I forbindelse med etableringen af en Rema 1000 i Bording skal der udarbejdes en lokalplan.

Det er fra udviklings- og erhvervsudvalget indstillet til vedtagelse i økonomi- og planudvalget, så man kan komme i gang med planarbejdet.

Den slags tager den tid, det tager, men når godkendelsen foreligger, kan man så komme i gang med opførelsen af dagligvareforretningen, der i bedste fald kan være klar til at åbne i begyndelsen af 2024.

Bygning rives ned

Placeringen bliver ved rundkørslen lige over for den nuværende tankstation, nemlig ved Søndergade og Fabriksvej i Bording. Dermed kommer forretningen til at ligge strategisk, så den kan servicere ikke kun borgerne i Bording, men også de mange potentielle kunder, der i det daglige »besøger« den trafikerede rundkørsel.

Rema 1000-forretningen vil blive på 1200 kvadratmeter, og det betyder, at den østlige del af erhvervsbygningen på stedet skal rives ned, mens den vestlige del af den gamle industribygning i første omgang får lov til at stå.

Den norske kæde Rema 1000 har fået særdeles godt fat i Danmark, og nu kommer der også en forretning til Bording. Foto: Ikast-Brande Kommune