FC Midtjyllands gulddrømme er reelt slukkede

FC Midtjylland tabte 0-1 til FC København i Parken

Udgivet:10. april 2022, 20.08

Læsetid:3 minutter

FCK ligner en kommende dansk mester. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

12 måneder siden

FODBOLD Gulddrømmen er reelt slukket for FC Midtjylland, efter at Bo Henriksens tropper måtte se sig slået 0-1 af FC København i Parken søndag aften.

Lukas Lerager blev matchvinder for FCK efter en times tid i en situation, hvor FCM’s målmand David Ousted ikke så alt for heldig ud.

Nederlaget betyder, at FC København nu har et forspring på hele ni point ned til FC Midtjylland i toppen af superligaen. Der er otte spillerunder tilbage.

Hos FC Midtjylland var anfører Erik Sviatchenko, der er plaget af en lårskade, kun blevet klar nok til en plads på bænken.

I offensiven var de to indskiftede fra sejren over Silkeborg i den seneste kamp, Edward Chilufya og Gustav Isaksen, som ventet med fra start.

Elendig bane i Parken

Banen på det danske nationalstadion var også denne aften under al kritik, og spillerne fra begge hold havde tydelige problemer med underlaget.

Det var hjemmeholdet, der var tættest på scoring i en intens men ikke specielt velspillet første halvleg.

Godt midtvejs i halvlegen var den nye FCK’er, Viktor Claesson, tæt på, men hans afslutning midt for mål blev pareret med ryggen af Henrik Dalsgaard til hjørnespark.

Samme spiller var tæt på få minutter efter, og han nåede også at forsøge et saksespark

I den anden ende var Gustav Isaksen mest livlige FCM’er, og han havde et par skudforsøg uden dog at være helt tæt på.

FCM-målmand kom i fokus

Anden halvleg blev klart bedre end første.

Straks efter pausen kom første regulære kæmpechance. FCK fik frispark én meter udenfor FCM’s felt midt for mål. Pep Biel fyrede af med stor kvalitet, men David Ousted i FCM’s mål fik fornemt vippet bolden over mål.

Minuttet efter viste rutinerede Ousted igen sit høje niveau, da han kom ud mod Viktor Claesson og fik pareret hans afslutning fra tæt hold med armen. Klassespil af målmanden, som »blot« skulle have været reserve for den p.t. skadede Elias Olafsson.

Kort efter var det FC Midtjylland, der var tæt på. Anders Dreyer kom afsted i en omstilling og forsøgte en aflevering mod Gustav isaksen, som dog aldrig nåede frem. Evander var imidlertid vågen og opsnappede bolden, men han tøvede for længe i momentet og fik ikke spillet videre til Isaksen i tide. Forspildt mulighed.

David Ousteds flotte redninger tidligere i halvlegen blev på en måde »slettet«, da kampen blev afgjort efter en god time. Her stod FCM-målmanden for langt ude, da Lukas Lerager hårdt presset fik afsluttet i feltet med en høj bold, der styrede mod mål og gik ind oppe i hjørnet. David Ousted nåede ikke tilbage for at forhindre det.

Et kvarter før tid var gæsterne meget tæt på at udligne. Daniel Høegh fik hovedet på en hjørnesparksbold, som FCK-keeper Kamil Grabara dog dykkede godt ned til og fik slået væk.

Offensive kræfter som Júnior Brumado, Pione Sisto og Vágner Love blev sendt på banen af cheftræner Bo Henriksen, og FCM fik da også momentvis presset på mod københavnernes mål i slutfasen, men det lykkedes altså aldrig at få udligningen i kassen.

Dermed tyder meget på, at DM-guldet i denne sæson havner i Parken, mens FC Midtjylland skal koncentrere sig om at få andenpladsen og - ikke mindst - gå efter at vinde pokalturneringen.

FCM spiller igen på onsdag aften - det er på udebane mod Randers FC.