International tilflytterfamilie er imponeret over modtagelse

Familien Rediin - McDonough har aldrig oplevet sådan en service

Udgivet:21. september 2016, 13.57

Læsetid:3 minutter

Charlotte Munk Rediin og datteren Caitlin er netop stået af toget fra Silkeborg for at passe skole og arbejde i Ikast Foto Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

INTERNATIONAL Født i Danmark, opvokset i Sverige, boet 23 år i Spanien og de seneste fem år i England

48-årige Charlotte Munk Rediin er sammen med sin lille familie netop »landet« i Danmark, hvor hun har nu har tænkt sig at bosætte sig og bo resten af livet.

På trods af den internationale baggrund er hun er ikke et storby menneske.

Så da hun erfarede, at datteren, 16-årige Caitlin, kunne få en international uddannelse i Ikast - var hun ikke i tvivl.

Midtjylland bliver stedet, hvor familien slår sig ned.

- Jeg har forsøgt at forberede vores flytning så godt som muligt, så jeg skrev til kommunen med et lille håb om at de ville svare mig. Og aldrig har jeg da oplevet noget lignende, siger Charlotte Munk Rediin

- Charlotte Fenger fra Arbejdsmarkedsafdelingen skrev til mig, nærmest med det samme og jeg har fået svar på alle mine henvendelser, siger en tydelig imponeret Charlotte Munk Rediin, der indenfor meget kort tid bliver ny borger i Ikast-Brande.

Bor i papkasser i Silkeborg

I øjeblikket bor hun hos familie i Silkeborg, mens hun og familien forsøger at finde det helt rigtige hus at slå sig ned i.

- Jeg synes Midtjylland er et dejligt område, og er slet ikke i tvivl om, at det er her, vi skal bo. Ikast er en hyggelig by og Danmark absolut det bedste sted i verden, siger Charlotte Munk Rediin.

Valget af Ikast hænger sammen med familien i Silkeborg, den nye infrastruktur med motorveje i alle retninger, men i høj grad også muligheden for, at datteren kan få en uddannelse.

- Hun har aldrig boet i Danmark og selvom hun taler dansk, så ville det være svært for hende at skulle tage en uddannelse på dansk. Derfor er IB-uddannelsen på Ikast-Brande Gymnasium helt perfekt. Alt foregår på engelsk. Det kan ikke være bedre, sige den kommende tilflytter.

Hun er også mere end imponeret over den hjælp, hun og hendes mand har fået i forhold til at finde arbejde.

Jobcenter

Kommunen - med Charlotte Fenger i front - åbnede alle døre. Jeg fik job hos Ikast Etiket, hvor de kunne bruge mine sprogkompetencer - specielt det svenske - viste sig at være det, der gjorde det nemt for mig.

Charlottes mand Patrick, der er uddannet murer i England, fik også et job via assistance fra Ikast-Brande Kommune. En lokal håndværker, Mogens Lund, kunne sagtens kunne bruge de kompetencer en murer i England er opdraget med.

- Han kæmper med at lære dansk og de danske fagudtryk i murerfaget, men vi er blevet så godt modtaget, siger den kommende uldjyde

I øjeblikket leder de efter det rigtige hus. De har været ude at kigge lidt.

Huskøb

- Vi har et fast budget og er nok lidt kræsen i forhold til, hvad vi kan få for pengene. Vi har set flere huse men har endnu ikke fundet lige det, vi er faldet for, siger Charlotte.

Hun føler sig også godt modtaget hos de lokale ejendomsmæglere, der har været fantastiske og givet familien en utrolig service.

Den er derfor fortrøstningsfuld i forhold til at skulle finde en bolig.

- Vi bor fint hos min bror i Silkeborg indtil videre, men vi trænger til at få vores eget og få pakket vores liv ud af papkasserne, siger den kommende Ikast-familie.

Muligheden for at kunne tage en uddannelse, hvor der undervises på engelsk er en af årsagerne til, at familien Rediin har valgt at slå sig ned i Ikast Foto Laila Kempel
Familien Rediin føler sig i den grad vel modtaget i Ikast. Overalt overraskes de af den service man er klar til at tilbyde foto Laila Kempel