Ros til borgerne: Situationen bliver taget alvorligt og politi og kommune opfordrer til vedholdenhed

Politi og Ikast-Brande Kommune roser kommunens borgere for at tage situationen alvorligt og opfordrer til vedholdenhed

4. april 2020, 08.00

Sammen med kommunen roser Midt- og Vestjyllands politi borgerne i Ikast-Brande Kommune, hvor ingen indtil nu er blevet sigtet for at overtræde corona-påbuddene. foto: martin balland

IKAST-BRANDE - Vi ser et samfund, der respekterer de nye spilleregler.

Sådan lyder det i en fælles pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi og Ikast-Brande Kommune. De to parter udtrykker tilfredshed og sender samtidig en opfordring:

- Sådan skulle det gerne fortsætte, i hvert fald hen over påsken, så vi hurtigst muligt kan vende tilbage til en mere almindelig hverdag, siger borgmester Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune.

Natur og nabohjælp

- Jeg ved, det er svært - især her i påsken, hvor vi har tradition for at være sammen med vores kære. Men heldigvis er mulighederne gode i Ikast-Brande Kommune for hurtigt at komme ud i naturen og få oplevelser. I påsken skal vi også huske de ældre og de syge, der ikke får besøg, som de plejer. Ring lige en ekstra gang, og som nabo kan du måske aflevere en blomst eller et påskeæg eller sørge for at handle ind. Kun fantasien sætter grænsen, siger Ib Lauritsen.

Sammen med politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi Helle Kyndesen opfordrer han til at finde andre måder at fejre påsken på.

- Vi kan ikke kan gøre det, vi plejer, men mange af os trænger sikkert også til at få lidt frisk luft – men husk at holde afstand til hinanden og overholde reglerne om, at maksimalt 10 personer må være samlet. Det gælder også i køen ved iskiosken, siger Helle Kyndesen.

Ingen sigtet i Ikast-Brande

Midt- og Vestjyllands Politi modtager hver dag henvendelser om mulige overtrædelser af de forbud, der skal minimere smittespredningen af coronavirus. Henvendelserne kommer fra borgere, der bekymrer sig for smittespredning, og politiet tager dem alvorligt.

I langt de fleste tilfælde har politiets undersøgelser ikke ført til en sag. Enten fordi det anmeldte forhold ikke var omfattet af forbuddene, eller fordi patruljen ved sin ankomst ikke kunne konstatere en overtrædelse. Kun i tre tilfælde har politiet fundet grundlag for at foretage sigtelse, og i Ikast-Brande Kommune er det slet ikke sket.

Patruljer i hele kredsen

Politiet opfordrer borgerne til fortsat at tage fælles ansvar ved at ringe 114 med anmeldelser om overtrædelser af de forbud, der skal mindske smittespredningen. Derfor har politiet også sat ekstra patruljer på gaden til indsatsen mod coronavirus.

- Ud over vores normale beredskab har vi indsat ekstra tryghedsskabende patruljer, som hver dag kommer rundt i Ikast-Brande Kommune for at føre tilsyn med, at forbuddene bliver overholdt, og for at vejlede de borgere, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig. Dialogen er vores vigtigste redskab, men vi er selvfølgelig også klar til at hjælpe forståelsen lidt på vej med bødeblokken,” siger Helle Kyndesen.