Over 500 deltager i Stafet for Livet

Arrangementet, der støtter kræftsagen, har fået stor tilslutning. Omkring 50 frivillige er trukket i arbejdstøjet til den kommende weekend

Udgivet:03. maj 2019, 06.44

Læsetid:2 minutter

Formand for styregruppen Peder Fenger og næstformand Katrine Vinther. Foto: Privatfoto

4 år siden

Ikast Stafet for Livets første arrangement i Ikast, der finder sted på lørdag og søndag, tegner på forhånd til at blive en succes.

- Vi har fået næsten 500 tilmeldte fordelt på 18 hold samt 27 »fightere«. Det er langt over det mål, vi satte os, siger formand for styregruppen bag arrangementet i Ikast, Peder Fenger.

- Og vi har omkring 50 frivillige, som er parat til at hjælpen i tiden op til det 24 timer lange arrangement, siger næstformand Katrine Vinther.

Lige i hjertet

Stafet for Livet, der handler om at bakke op om kræftramte eller tidligere kræftramte - det man kalder fighterne - og om at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, begynder med en stor åbningsceremoni lørdag formiddag, hvorefter det i 24 timer handler om stafet i mange former - sammenhold, foredrag, musik, fællesspisning, lysceremoni og brunch.

Basen er Hjertet i Ikast, hvor p-pladsen indrettes med telte til de mange hold, der har tilmeldt sig med en eller anden form for stafet og til konkurrencer med mere.

Her vil der være scene til taler og musik, madtelte, fighter-lounge og start/mål for de to ruter, på henholdsvis 570 meter og 1140 meter, som løber rundt om Hjertet.

Både Peder Fenger og Katrine Vinther glæder sig over, at over 150 har meldt sig til fælles pattegris-spisning lørdag aften, ligesom der er mange tilmeldte til brunch søndag morgen.

- Om folk bliver på stedet i 24 timer er helt op til de enkelte hold. Vi ved, at en del vil gennemføre et 24 times arrangement og være der hele tiden, siger Katrine Vinther.

- Vi har arbejdet med det i lang tid. Nu er vi ved at være i mål og glæder os. Og som det ser ud nu, vil det helt sikkert give et endda pænt overskud til kræftarbejdet, siger Peder Fenger.