Om lidt er kaffen klar: Dagligstuen inviterer til onsdags-cafe

Det sociale mødested på Møllegade har lagt program til det kommende efterår og vinter

Udgivet:11. august 2022, 07.00

Læsetid:1 minut

Folkekirkens Dagligstue er igen klar til at åbne »Onsdagscafeen«. Foto: Ikast Avis

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Det sociale være- og mødested Folkekirkens Dagligstue på Møllegade i Ikast har igen lagt sig i selen og fået lavet et program til det kommende efterår og vinter.

Dagligstuen bliver hver onsdag eftermiddag til en cafe, hvor der er forskelige arrangementer og aktiviteter.

Første gang bliver 17. august, hvor lokalhistorikeren Erik Kavin kommer og fortæller om de gamle sagn og beretninger fra Ikast.

- Dagligstuen er et åbent og frit sted for alle, som har lyst til at være med i et fællesskab, hvor man kommer hinanden ved, siger formanden for bestyrelsen, Kai Bohsen.

Stedet åbner hver dag ved middagstid og serverer i hverdagene både frokost og varm mad af den gode gammeldags slag, »som mormor lavede den«..

- Vi har altid kaffe på kanden, og der er fri adgang til både tv, aviser eller man har mulighed for at deltage i de aktiviteter og det fællesskab, der er på stedet. Der spilles billard en gang om ugen, ligesom der er strikke-hækle-fællesskab, fortæller Kai Bohsen.

Om onsdagen er der lavet et fast program, som i den kommende sæson byder på både sangeftermiddag, kunstsnak og beretninger og fortællinger fra en tidligere tamilsk flygtning. Den nye sognepræst Peter Krabbe-Larsen vil fortælle om sit liv.

November byder på bankospil og juleaarrangementer, og 7. december vil elever fra Hestlund Efterskole sørge for julestemningen og gå luciaoptog.

Dagligstuen har to deltidsansatte og en stor flok af frivillige som indgår i fællesskabet med alle, der kommer forbi og bruger stedet.

- Der er ingen grund til at sidde alene, spise for sig selv, når der er et sted i byen, hvor man altid kan komme og være en del af et fællesskab, siger Kai Bohsen