Få overblikket her: Seneste nyt om aflysninger - blandt andet fra Bakkehuset og Ikast Tullamore Golf Club

Som led i nødsituationen i Danmark er en række planlagte arrangementer og begivenheder i hele Ikast-Brande-området blevet aflyst eller udskudt. Her får du et foreløbigt overblik

Udgivet:11. marts 2020, 10.20

Læsetid:4 minutter

Vi opdaterer løbende informationer om arrangementer i Ikast-Brande Kommune i forbindelse med coronavirus

3 år siden

IKAST-BRANDE I kølvandet på regeringens seneste initiativer for inddæmme spredningen af coronoavirus, er flere lokale arrangementer i Ikast-Brande-området blevet aflyst eller udskudt. Her følger en oversigt over de arrangementer og begivenheder, som redaktionen i skrivende stund kender til:

Som en konsekvens af myndighedernes anbefalinger i forbindelse med Covid-19-virus, har bestyrelsen besluttet at lukke biografen i to uger fra og med i dag d. 12/3 til og med d. 29/3.

Ligeledes har bestyrelsen besluttet, at generalforsamlingen, der er berammet til d. 25/3 udskydes på ubestemt tid, til afholdelse snarest muligt efter virusberedskabets ophør.

I denne usædvanlige situation vil det være således, at den siddende bestyrelse varetager bestyrelsens arbejde indtil generalforsamlingen kan gennemføres.

Denne situation kan selvfølgelig ikke undgå at få økonomiske konsekvenser for biografen. Vi er dog ret velpolstrede efter nogle år med pæne overskud, så vi kan klare en lukning - også selvom den måtte række et stykke ud over de to uger. Alle investeringer og moderniseringsplaner er i denne situation sat i bero.

Vores ansatte og vores praktikant er sendt hjem. Det er meningen, at de skal arbejde hjemmefra i perioden. Enkelte opgaver, der ikke kan laves hjemmefra varetages således at ingen befinder sig på kontoret samtidigt.

Vi håber, at I alle kommer raske og friske ud på den anden side af coronaen.

……

Baggrunden for vores beslutning er selvfølgelig myndighedernes anbefaling. Men bagved ligger også en enig biografbranche, og Danske Biografer har udsendt denne meddelelse:

Bestyrelsen for Danske Biografer har torsdag morgen holdt et telefonisk møde omkring den tilspidsede situation med Corona-virus (Covid-19). Det er en samlet bestyrelse, der anbefaler medlemmerne, at biograferne i Danmark lukker fra og med i dag, torsdag d. 12. marts.

Danske Biografer følger dermed fortsat anbefalingerne og vejledningen fra regeringen og myndighederne. Statsminister Mette Frederiksen annoncerede på et pressemøde onsdag aften (11. marts) nyt tiltag for at begrænse og bremse udbredelsen af virus.

Flere biografer og biografkæder har allerede meldt ud, at de lukker for gæster fra i dag. Lukningen vil være gældende indtil videre, og Danske Biografer følger naturligvis situationen meget tæt. Men det er en helt ekstraordinær situation, vi som samfund befinder os i, og derfor har bestyrelsen besluttet at anbefale dette skridt til medlemmerne.

Bakkehuset

Kulturinstitutionen Bakkehuset i Ikast aflyser alle arrangementer i første omgang frem til 27. marts. Bakkehuset oplyser, at alle, der har købt billet, vil blive kontaktet og få billetterne refunderet.

- Vi vil dog gerne bede om tålmodighed, siger kultur- og spillestedsleder i Bakkehuset Mette Petrea i en pressemeddelelse.

Ikast Tullamore Golf Club

Her kan spil på banen foregå i privat regi på Pay & Play og Tullamore banen. Ifølge golfklubben vurderer DGU og DIF ikke, at smitterisikoen ved privat spil på banen er på et niveau, hvor der på nuværende tidspunkt er behov for en lukning.

Derimod er træning og andre af golfklubbens organiserede aktiviteter aflyste. På linje med klubbens restaurant, hvor der imidlertid er lavet en mulighed for at købe drikkevarer.

Foreløbige aflysninger og udsættelser

Fredag 13. marts: Fredagscafé med spisning i Ældre Sagen i Brande.

Lørdag 14.: marts: Expat Fair i RemisenBrande for udenlandske tilflyttere aflyses.

Lørdag 14. marts: Bording Gymnastikforening: Opvisning: Udskudt til lørdag 16. maj.

Søndag 15. marts: EB Gymnastikopvisning, Engesvang: Aflyst.

Torsdag 19. marts: Åbent Hus, Ikast-Brande Ungdomsskole: Aflyst.

Torsdag 19. marts: Herning-Ikast Landboforening, generalforsamling udsat på ubestemt tid.

Lørdag 21. marts: BGU forårsopvisning i Brande Hallerne: Aflyst

Onsdag 25. marts: Foredrag med Anne Skov i Lundgårdens kantine i Ikast er udsat på ubestemt tid.

Torsdag 26. marts: Kaffemødet: Mød din borgmester er aflyst.

Lørdag 28. marts: Ikast Gymnastikforening aflyser forårsopvisningen.

Søndag 29. marts: Forårsmessen i Strøgcentret er aflyst.

Med omgående effekt: Ældre Sagen i Ikast, Brande, Nr. Snede og Ejstrupholm aflyser samtlige arrangementer - foreløbig frem til 1. juni.

Nedlukning i Ikast-Brande Kommune

Som led i nødberedskabet i Ikast-Brande Kommune er alle kommunale institutioner lukkede.

Det drejer sig om alle kommunalt ejede haller, Ikast Svømmecenter og bibliotekerne. Desuden lukker kommunens kontorer ned og alle personlige møder er foreløbigt aflyste og vil blive udskudt.

Fra på mandag lukker by- og skolebuskørslen ned i hele kommunen.