Ny energi på vinflaskerne

Bruno Bjerre Nielsen er det nye, friske pust hos det lokale vinimportørfirma Winepartner

Udgivet:20. maj 2022, 08.33

Læsetid:3 minutter

Kurt Larsen, Bruno Bjerre Nielsen og Jakob Lauridsen er trioen bag den lokale vinimportør WinePartner i Ikast. Foto: privatfoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST De elsker vin, og de elsker at dele ud af deres interesse, entusiasme og engagement.

Winepartner i Ikast er en lokal vinimportør, der primært beskæftiger sig med italienske dråber på flaske. Duoen, der gennem flere år har drevet virksomheden som en stor fritidsinteresse, har netop besluttet at blive en trio og inddraget Bruno Bjerre Nielsen i deres virksomhed.

Han har en række gode kompetencer med i sin bagage, som alle forventer vil give om ikke ny vin på gamle flasker, så i al fald et frisk pust til hobbyvirksomheden.

Sommelier med grafisk blik

Dels har han beskæftiget sig med markedsføring og grafisk design i sin aktive erhvervskarriere, men også haft så stor interesse for vinens forunderligheder, at han har uddannet sig som sommelier.

- Det er et års tid siden, at vi fik en henvendelse fra Bruno, og vi har nu gået og summet os lidt frem til, hvordan vi skruer det sammen, siger Jakob Lauridsen, der sammen med sin mangeårige ven Kurt Larsen har drevet Winepartner.

Duoen besluttede sig fra 1. april at blive en trio, således at de nu er tre om at drive den lille vinimportørvirksomhed, der har flere gode kontakter i blandt andet Barolo-distriktet og er eneimportør fra flere mindre vingårde i støvlelandet.

- Vi kan godt bruge Brunos kompetencer i firmaet. Han kan noget omkring markedsføring, som vi ikke har gjort så meget ud af, og så gør det jo ikke noget, at han har en basal viden om vin, siger Kurt Larsen, der siden 1999 har været involveret i import af vin fra Italien.

Med til festen

Siden er der kommet både tyske og franske vine i sortimentet, ligesom den italienske Grappa også er at finde i mindst 10 forskellige varianter på hylderne i lageret på Orionvej i Ikast.

- Vi er en lille specialforretning, og vi går efter kvalitet og har ingen intentioner om at konkurrere med slagtilbud fra supermarkederne. Til gengæld er vi også fleksible og vil gå langt for at folk får det, de gerne vil have. Skal de holde fest, vil vi gerne dele ud af vores viden og vejlede i, hvilke vine der egner sig til både festen, men også i forhold til menuen. Og vil man være sikker på, at vinlageret ikke går tør, så er det helt i orden at købe rigeligt ind og returnere efterfølgende. Vi tager gerne de overskydende flasker tilbage, siger Jakob Lauridsen.

- Vi gør også en del i at lave private labels til folk. Hvis der skal navne eller firmalogo på flaskerne, så er det noget, vi meget gerne vil hjælpe med, siger Kurt Larsen.

Vin på egne flasker

Winepartner har netop leveret en større sending nyimporteret rosevin til Bakkehuset med eget logo på.

Bruno Bjerre Nielsen er 67 år og glæder sig til at få en god og seriøs hobby ind i sin pensionisttilværelse.

Fælles for de tre er, at de deler en fælles passion og en fælles interesse for vin, som de glæder sig til at dyrke sammen. Til glæde for dem selv, men også for de mange kunder, der kommer forbi.

- Danmark er et land fyldt med små vinimportører. Faktisk er vi i forhold til vores størrelse en af de største i verden, siger Bruno Bjerre Nielsen.