Kartoffelmelsfabrikker gør klar til fusion

Udgivet:31. januar 2022, 12.07

Læsetid:1 minut

Andelskartoffelfabrikken i Brande og Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland er begge medejere af salgsselskabet KMC i Brande. Foto: Henrik Ole Jensen

1 år siden

LANDBRUG Bestyrelserne i Andelskartoffelmelsfabrikken Midtjylland (AKM) i Brande og i Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland (AKS) i Toftlund er blevet enige om at sende et forslag om fusion af de to virksomheder til afstemning blandt andelshaverne. Det sker på ekstraordinære generalforsamlinger torsdag 24. februar. Hvis andelshaverne stemmer forslaget igennem, vil det fusionerede selskab få navnet Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark (AKD).

Peter C. Petersen, bestyrelsesformand i AKS, påpeger, at der gennem årene har været flere sonderinger om fusion, og man vurderer, at tiden nu er moden.

- Produkterne fra AKS og AKM efterspørges i høj grad på det globale fødevaremarked, og det mærker man tydeligt hos vores fælles salgsselskab KMC. Der vil således fortsat være afsætning for den samlede, fulde produktion fra begge fabrikker, og der bliver ikke tale om fabrikslukninger i forbindelse med fusionen, understreger han.

Martin Arvad, der er formand for AKM’s bestyrelse, nævner, at fusionen blandt andet kan sikre optimering af logistikken og produktionen af kartoffelmel.