Anders Holch kaster millioner i mediko-udstyr

Bestseller-ejer er stor investor i dansk selskab, der gør scanning af urolige børn lettere

Udgivet:31. januar 2022, 13.17

Læsetid:1 minut

Anders Holch Povlsen er medejer af selskabet Tracinnovations, som har udviklet ny teknologi til hospitals-scannere. Det kan spare sygehusene for penge og forbedre oplevelsen for patienter. Foto: Ritzau Scanpix

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør
Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| +45 96 26 37 16 | bri@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 2003. Blev redaktør på Herning-redaktionen i 2022 og har tidligere været en årrække på avisens erhvervsredaktion
Se flere artikler af Brian Kjær Andersen

1 år siden

INVESTERING Det er efterhånden kun Anders Holch Povlsens egen organisation, der har overblikket over de mange selskaber, Bestseller-ejeren er medejer af.

Investeringerne har for længst spredt sig ud over tekstilbranchen og omfatter blandt andet butikskæden Normal og dagligvarekæden Nemlig.com. Men Anders Holch Povlsen har også investeringer inden for lægevidenskab. Et af disse er det danske selskab Tracinnovations i Ballerup, og det har netop fået en stor kapitaltilførsel på 76 millioner kroner.

Pengene kommer delvist fra de eksisterende aktionærer og delvist fra venturekapitalselskabet West Hill Capital i London. Det oplyser Tracinnovations i en meddelelse.

Internationalt potentiale

Det danske mediko-selskab har udviklet en teknologi, der gør det muligt at MR-scanne børn og voksne, der har svært ved at ligge stille i en hospitals-scanner. Problemet har været, at scanninger skal tages om, og nogle gange må patienten bedøves.

Tracinnovations løsning gør det muligt at analysere patientens bevægelser, og derfor kan man få brugbare scanninger af urolige patienter.

- Vores teknologi sikrer markant bedre billeder af hjernen og sparer børn for bedøvelse, hvorved vi mindsker risikoen for de potentielt skadelige bivirkninger, udtaler virksomhedens direktør Dale Flanders i meddelelsen.

Han oplyser, at teknologien allerede er taget i brug på hospitaler i Danmark, USA, Wales, Sverige, Frankrig, Tyskland og Schweiz.

Anders Holch Povlsen er medejer i Tracinnovations gennem selskabet Investo Capital, hvor Thor Birkmand også er partner. Han udtaler sig med stor tilfredshed omkring udviklingen.

- Som »lead investor« siden 2019 er vi begejstrede over virksomhedens store fremskridt og imponeret af teamets ekspertise og resultater. Vi har fortsat stor tiltro til, at virksomheden har et stort internationalt potentiale, siger Thor Birkmand.