Fire på stribe: HIH vandt sikkert i Randers

Med 23-20 på udebane over Randers HK er Herning-Ikast fortsat ubesejrede i sæsonen. Emma Friis scorede 10 gange

13. september 2021, 19.37

Det blev til en sikker sejr i Randers for Ingvild Bakkerud og HIH. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Fire ligasejre på stribe er facit for sæsonen så langt for Herning-Ikast Håndbold, der mandag aften vandt 23-20 på udebane over Randers HK.

Gæsterne fra Ikast begyndte opgøret med et stærkt forsvar foran en velspillende Jessica Ryde i målet, og det holdt Randers helt fra scoringsfadet i de første ni minutter. Det gav dog ikke nogen kæmpeføring, for HIH’s offensiv havde selv problemer overfor et offensivt randrusiansk forsvar.

Især bagkæden bøvlede med det, så det var Emma Friis på venstre fløj, der scorede opgørets tre første mål.

Hjemmeholdet kom bedre med, men HIH blev i teten i den målfattige første halvleg.

Gæsternes cheftræner, Kasper Christensen, forsøgte sig med to stregspillere i et syv mod seks-spil, og det tvang Randers-forsvaret længere tilbage.

Fløjen Emma Friis kronede en fin halvleg med scoringen til pauseføring på 10-8 til Herning-Ikast.

Begyndte at trække fra

Emma Friis var også iøjnefaldende, da HIH godt midtvejs i anden halvleg begyndte at trække lidt fra på måltavlen. Den 22-årige venstrefløj var knivskarp i Arena Randers og fik målnettet til at blafre 10 gange undervejs. Så glemmer vi lige et enkelt brændt straffekast.

To af Friis-målene faldt, da HIH rykkede fra 17-15 til 22-17. I samme periode var HIH gode til at straffe Randers-holdets meget lange angreb de gange, hvor det ikke lykkedes hjemmeholdet at komme frem til scoring.

I sidste ende var sejren til Herning-Ikast ganske sikker. Gæsterne førte hele vejen, og selvom Randers nogle gange undervejs kom helt tæt på, var HIH’s fjerde ligasejr i sæsonen ud af lige så mange mulige ikke i fare.

Ubesejrede Herning-Ikast Håndbold spiller næste gang onsdag i næste uge. Det er hjemme i Ikast mod Nykøbing Falster.