Topkarakterer til psykiatriområdet

Uvildigt tilsyn giver flotte karakterer til psykiatri- og handicapområdet i Ikast-Brande

Udgivet:11. april 2017, 08.32

Læsetid:1 minut

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

tilsyn Det er en både stolt og tilfreds udvalgsformand, der kan fremvise resultatet af det lovpligtige tilsyn på psykiatri- og handicapområdet i kommunen.

- Vi har fået rigtig mange femmere, der er den højeste karakter, og den laveste karakter ligger på tre. Det er bare flot, siger Frank Heidemann (S), der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Det er uvildige teams, der hvert år sendes ud fra deres base i Silkeborg, der undersøge en række forskellige parametre på bosteder og institutioner. Blandt andet ser de på de fysiske rammer, relationer, ledelse og metoder, og det ender så ud i en rapport fra det enkelte steder, hvor der også gives karakterer.

Blandt de besøgte institutioner kan nævnes Brande Åcenter, de to socialpsykiatriske centre, Skovbjergparken og Marienlund.

Det udsendte tilsynsteam har på forskellige områder bedømt de enkelte steder og herefter givet karakterer fra nul til fem med fem som højeste karakter.

Den højeste gennemsnitlige karakter går til Skovbjergparken, der på samtlige parametre scorer et femtal, og det kan simpelthen ikke gøres bedre.

De lovpligtige tilsyn vil blive fulgt op med tilfredsheds-undersøgelser blandt beboere, pårørende og personale på de enkelte bosteder og institutioner.