Hollandsk sprinter er lagt i kunstig koma efter styrt

Fabio Jakobsen er blevet placeret i kunstig koma efter et alvorligt styrt i etapeløbet Polen Rundt.

Udgivet:06. august 2020, 01.36

Læsetid:2 minutter

Flere ryttere styrtede, da Fabio Jakobsen endte i barrieren ved målstregen på 1. etape af Polen Rundt.

/ Ritzau /

SPODEK Cykelrytteren Fabio Jakobsen (Quick-Step) er blevet bragt til hospitalet og lagt i kunstig koma, efter at han styrtede voldsomt på 1. etape af Polen Rundt.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Jakobsen styrtede tæt ved målstregen efter en intens spurtduel med landsmanden Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma).

Groenewegen kom først over stregen, men blev siden diskvalificeret for sin kørsel. Hollænderen svajede væk fra sin bane på de sidste meter og var med til at presse Jakobsen ud i barrieren.

Her styrtede Jakobsen voldsomt og ramte på vejen en person, der stod placeret ved målstregen bag hegnet. Han blev senere udråbt som etapens vinder.

Flere af rytterne fra de andre hold var også en tur i asfalten, og nogle er blevet bragt på hospitalet for at blive undersøgt.

Løbslægen Barbara Jerschina sagde onsdag aften, at den 23-årige hollænder er i kritisk tilstand.

Senere opdaterede Quick-Step om Jakobsens tilstand i en pressemeddelelse:

- Fabio Jakobsens situation er alvorlig, men i øjeblikket er han i en stabil tilstand. Diagnostiske undersøgelser viser ikke skader på hjerne eller rygmarv, men på grund af omfanget af skaderne bliver han stadig holdt i koma og vil blive fulgt nøje i de følgende dage på Wojewódzki Szpital i Katowice, skriver Quick-Step.

Den Internationale Cykelunion (UCI) fordømmer handlingen i en pressemeddelelse.

- UCI fordømmer på det kraftigste den farlige kørsel af rytteren Dylan Groenewegen, som sendte Fabio Jakobsen ind i barrieren et par meter fra målstregen og forårsagede et stort styrt i slutningen af 1. etape af Polen Rundt.

- Groenewegen blev diskvalificeret fra løbet af løbskommissærerne.

- UCI anser opførslen som uacceptabel og har ført sagen videre til disciplinærkomitéen, som skal finde en sanktion, der er passende for situationens alvor, skriver UCI i meddelelsen.

Styrtet skete på årsdagen for Bjorg Lambrechts død. Det belgiske stortalent omkom 5. august 2019 på 3. etape af Polen Rundt.

Løbet har i år deltagelse af danskerne Mads Pedersen (Trek), Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Jesper Hansen (Cofidis), Jakob Fuglsang og Jonas Gregaard (Astana) samt Casper Pedersen (Sunweb).

/ritzau/