Ønskelandet hædret med endnu en pris

Ikast bys initiativpris blev tirsdag formiddag givet til den nye private institution på Præstevænget

18. december 2019, 11.11

Det var borgmester Ib Lauritsen der kom med det glade budskab om, at Ikasts private daginstition Ønskelandet på Præstevænget er modtagere af Ikast Bys initiativpris for 2019. Indehavere og initiativtagere Anne og Rasmus Hartig Hebsgaard ses til højre i billedet. Foto; Flemming Hansen.

Initiativpris Ønskelandet - den private daginstitution på Præstevænget i Ikast fik endnu en fjer i hatten, da borgmester Ib Lauritsen og filialdirektøren for Nordea i Ikast Louise Hedegaard pludselig dukkede op på legepladsen.

Et rullebord med saftevand og kaffekander afslørede dog, at nogen vidste, at noget var i gære.

Men helt præcist hvad, synes der er være en smule tvivl om.

Børnene var glade og hoppede rundt i vandpytterne og fortalte med store øjne, at julemanden lige havde været forbi med chokolade og rosiner.

- Og han lignede Steen....sagde de begejstret og kiggede op på den frivillige pedel i institutionen, der i givet fald havde smidt det røde tøj og mere lignede en tidligere redaktør med efternavnet Hebsgaard.

Men borgmesteren var også hurtigt populær specielt hos barnebarnet Amanda der hurtig fandt en voksen hånd at holde i.

Børnene var ikke sene til at fatte, at det var ved bordet i den nyetablerede madpakkehytte, at de skulle holde sig til, og bænkede de sig med den største selvfølgelighed.

Snakken gik blandt børnene og borgmesteren havde svært ved at få ørenlyd;

- Det er jo næsten værre end byrådet, men skulle da næsten tro det var en....nå ja børnehave, sagde han med vanlig jysk humor.

Han var blevet den glade budbringer af Ikast Bys initiativpris, der gives til et initiativ, der uselvisk er til gavn for byen.

- Jeg har fulgt jeres, Anne og Rasmus Harting Hebsgaards ønske helt fra starten, og allerede da vi opsagde lejemålet var i klar til at tage over - godt hjulpet af resten af jeres familie. I blev udfordret undervejs og fandt ud af, at der var mange krav og regler. I kom også og spurgte til dispensationer, men man kan jo ikke dispensere fra alt, sagde borgmesteren og mente, at parret nok havde påtaget sig en opgave, der var mere omfattende end først antaget.

- Men I var ikke sådan at kyse og i gik på med krum hals ud fra devisen, hvor der er vilje, er der også vej. I viser med dette initiativ, at man godt med bryde med vanerne, og plejer er hos jer historie, sagde Ib Lauritsen.

Filialdirektør Louise Hedegaard var ikke i tvivl om, at Ønskelandet havde fortjent prisen.

- Vi er jo en bestyrelsen, der skal finde årets modtager, og blandt de indstillede projekter, var der ingen tvivl. Valget var enstemmigt, fortalte bankdirektøren.

Anne Hartig Hebsgaard havde formentlig brug for at få overækkelsen til at bundfælde sig, og fortalte om, hvordan hun var blevet ringet op af Louise Hedegaard, der nærmest havde insisteret på at få en samtale.

- Jeg tænkte det var da godt nok anmassende indtil samtalen tog en drejning i retning af, at det var fortroligt, siger Anne Hartig Hebsgaard.

Hun ved endnu ikke præcis, hvad prisens 15.000 kroner skal bruges til.

- Men jeg kunne da godt forestille mig, at vi kunne finde på at bruge dem til et nyt gyngestativ, så vi også har noget vi kan gå og kigge på og glæde os over, at nogen har tænkt på os. Men det kan også være, at min personale har en anden skør ide, forklarede hun samtidig med, at en børnene lige skulle hjælpes op af stå efter et fald på asfalten.