Høj af foreningslivet

Ud over at være direktør i Sagro og medlem af byrådet i Ikast-Brande er Palle Høj bidt af sport - og en varm fortaler for foreningsliv. Lørdag fylder han 60

Udgivet:08. april 2022, 17.30

Læsetid:2 minutter

Byrådspolitiker og landboforeningsdirektør Palle Høj fylder 60 år lørdag 9. april. Foto: Flemming Hansen

Lene Sejerkilde
Navneredaktør| les@herningfolkeblad.dk

10 måneder siden

NAVNE Palle Højs arbejde smyger sig lige nu rundt om flere af tidens helt store samfunds-emner.

For eksempel er han som direktør i landbrugsorganisationen Sagro involveret i et initiativ, hvor egnens landmænd aktuelt byder ind med husly til flygtende ukrainere.

Det er også ham, der er ansvarlig for den mink-taskforce, som Sagro har nedsat for at hjælpe minkavler med at komme videre efter folketings-beslutningen om at slå alle landets mink ned i kampen mod corona-smitte i efteråret 2020.

Det drejer sig blandt andet om at få udfyldt ansøgninger om erstatninger på den rigtige måde og med de rigtige oplysninger inden for de vedtagne tidsrammer, så minkavlerne kan få erstatning og komme videre i deres tilværelser.

Midt i travlheden fylder landbrugsorganisationens direktør lørdag 9. april 60 år.

En lugt af landbrug

Selv om Palle Høj er vokset op på landet ved Stadil, lå det ikke i ungdommens kort, at han selv skulle være landmand. Den rolle var tiltænkt hans storebror, som også overtog gården, for »mine hænder var vist ikke skruet godt nok på til at drive et landbrug« har Palle Høj tidligere selv fortalt i et interview med Herning Folkeblad.

Men karrierevejen kom alligevel til at lugte af landbrug - dog med de rådgivende briller på i stedet for arbejdshandskerne.

Som agronom og registreret revisor kom Palle Høj til at rådgive landmænd - først hos Seges i Aarhus og i 1994 kom han til landboforeningen i Herning - den der i dag efter tre fusioner under navnet Sagro har afdelinger i både Herning, Holstebro, Billund og Esbjerg.

Siden den seneste fusion har Palle Høj været direktør i for den 200 mand store rådgivningsvirksomhed.

Vil gerne skabe udvikling

Ud over tal og økonomi er Palle Høj vild med sport, og så er han drevet af foreningslivet.

Særligt Ikast FS har en stor plads i hans hjerte - et hjerte, der også banker for FC Midtjylland og Idrætsskolerne i Ikast (ISI).

Og så er der det politiske engagement. Palle Høj er venstremand og sidder byrådet i Ikast Brande, hvor han blandt andet har sit fokus på en sund økonomi i den kommune, han også bor i.

- Grundlæggende er jeg drevet af at være med til at udvikle vores område, har Palle Høj tidligere fortalt avisen om den motor, der driver hans engagement.

En del af den fritid, der trods alt er mellem Palle Højs brede vifte af gøremål, bliver brugt i sommerhus ved Søndervig - en anden del på københavnerture. Ikke for at lege turister, men fordi begge Palle og Lis Højs børn har slået sig ned i hovedstadsområdet, og det tætte familiebånd bliver prioriteret højt.

Palle Høj

Direktør i landboforeningen Sagro og medlem af byrådet i Ikast-Brande for Venstre.

Oprindelig fra Stadil. Først uddannet agronom fra Landbohøjskolen i København og siden registreret revisor.

Kom i 1986 til det midtjyske som økonomikonsulent ved landbrugscentret i Herning - i dag Sagro.

Slog sig privat ned i Ikast med hustruen Lis og har involveret sig i både idrætsliv og politik - blandt andet som formand for Ikast FS, formand for ISI - Idrætsskolerne i Ikast og en årrække også som formand for FCM Håndbold. Har været frivillig i IFS gennem 25 år og spiller selv lidt oldboys-fodbold.

Har to voksne børn og et enkelt barnebarn, der alle bor i københavnsområdet.

Fylder 60 år lørdag 9. april - Sagro markerer dagen med reception fredag 8. april.