1500 spillere, 7500 måltider og næsten 100 timers leg: Historisk håndboldcup fyldte Ikast på ny

Ikast FS Håndbold har i de seneste 49 år arrangeret opstartsstævnet Hannibal Cup med tusindvis af glade børn. Lørdag blev jubilæet fejret - med nyt cupnavn

Udgivet:22. september 2022, 08.14

Læsetid:4 minutter

Tidligere hed stævnet Hannibal Cup, men nu har DK Company købt retten til navnet. De mange spillere fra hele landet var vist knap så interesserede i navnet, men glædede sig over den velarrangerede cup. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

1 år siden

HÅNDBOLD Det sitrer i kroppen på 12-årige Kamilla Hvas fra Skive. Hun står på sidelinjen i IBF Arena og forsøger sammen med veninderne at bakke et af de øvrige Skive-hold op. »KOM SÅÅÅÅ SKIVE!«, lyder det rundt i hallen efterfulgt af taktfaste klap.

Ikast regnes blandt mange for en af landets største håndboldbyer, men denne lørdag formiddag er byen blevet indtaget af de blå-hvide fra Limfjorden. Hele 22 håndboldhold fra Skive er i aktion.

- Jeg har deltaget tre gange tidligere, cirka, og vi har i Skive jo ikke et ligeså godt elitehold som Ikast. Faktisk er de lige rykket ned, og det er da lidt sjovt at komme og spille på præcis samme bane, som de professionelle, fortæller Kamilla Hvas.

Hun afbryder samtalen og jubler med veninderne. Endnu et mål til et af de mange Skive-hold, som har massiv opbakning fra de oversiddende skibonitter, der venter på at komme i kamp.

- Vi har selv lige tabt med et enkelt mål, men vi skal altså have en masse sejre med hjem til Skive, så det er vigtigt at bakke op, siger Kamilla Hvas.

Fællesskabets weekend

Håndboldspilleren trækker udenfor mod eftermiddagssolen i halvlegen. Veninderne Lucca Thomsen og Karen Foged Østergaard følger efter.

I foyeren ses et stort billede af Ikast-stjernen Simone Petersen.

- Uh, jeg troede lige, at det ægte var hende, griner Karen Foged Østergaard.

Pigerne enes udenfor hallen om, at netop Simone Petersen regnes som en af de største profiler.

- Hun er en af dem, man taler om og lægger mærke til i Skive. Jeg ser da også op til hende som spiller, siger Karen Foged Østergaard.

Bag dem parkerer en shuttlebus, som blandt mange andre transporterer de over tusinde håndboldspillere rundt i byen mellem håndboldhallerne og skolerne, hvor spillerne overnatter.

- Vi bor på Nordre Skole, og det er lige før, at det hyggeligste er, når vi ikke spiller, siger Katrine Hvas.

- Ja det er fællesskabet, der betyder mest, selv om vi gerne vil vinde. Om aftenen spiller vi spil. Altså sådan nogle rigtige spil med brikker og det hele. Vi må ikke have elektronik, og det er faktisk rigtig rart, at ingen af os sidder med hovedet i hver vores skærm, indskyder Lucca Thomsen.

Mangel på overnatning

Anden halvleg skal til at begynde, og pigerne finder igen plads på tribunen sammen med hundredvis af Skive-spillere, som nu endegyldigt vil bakke kammeraterne på banen til sejr.

Nede ved speakerboksen står Jimmy Strøm. Han er en af hovedkræfterne bag håndboldcuppen, som efter 49 år har skiftet navn til DK Company Cup.

- DK Company har bemærket det kæmpe stykke arbejde, der udføres i Ikast FS Håndbold, og det er ingen hemmelighed, at det er afgørende med styr på økonomien.

- Vi er meget taknemmelige for støtten fra DK Company - og naturligvis også fra vores øvrige sponsorer, siger Jimmy Strøm.

Til gengæld ærgrer han sig over, at det ikke er helt nemt at skaffe tilstrækkeligt med overnatningspladser.

- Alle byskolerne i Ikast og Bording bliver taget i brug til indkvartering. Med 1500 spillere plus ledere og frivillige kræver det meget plads, og vi har ikke fået lov til at låne eksempelvis indskolingsfaciliteterne på en række af skolerne, så vi skal lige have en god snak med kommunen inden næste år, griner Jimmy Strøm.

Ved hans side står nu Søren Lauritsen. Han er økonomidirektør ved DK Company og nyder at se de fyldte haller.

- Når man er en lokal virksomhed som os, er det afgørende at være lokalt forankret. Vi skal give noget til foreningslivet og være med til, at området er et godt sted at bo i og leve i, så vi er naturligvis stolte over at lægge navn til stævnet, siger Søren Lauritsen.

Man kan næsten ikke høre, hvad han siger. Et stort jubelbrøl skyller gennem hallen, og banen indvaderes af lykkelige Skive-piger, som endelig har fået to point på kontoen.

Weekenden scorer ifølge 12-årige Kamilla Hvas dog ikke mindre end 10 point. Fuld plade, som hun siger.

- Det er bare hyggeligt, det her, griner hun.

Fra venstre ses 12-årige Kamilla Hvas, Karen Foged Østergaard på 13 år og Lucca Thomsen på 11 år. Trioen er fra Skive og har været til håndbold i Ikast mange gange. Foto: Henrik Ole Jensen
Næsten 300 kampe er blevet spillet i weekenden i IBF Arena, Hyldgårdshallerne, på Østre Skole og Nordre Skole. Foto: Henrik Ole Jensen
Den 50. udgave af stævnet gik helt perfekt, og klubbens formand Steen Sørensen takker både spillerne fra hele landet og ikke mindst de mange frivillige. Foto: Henrik Ole Jensen
128 hold har deltaget, og flere stod på venteliste. Desværre var der loft på antal hold, da stævnet i år har manglet indkvarteringsmuligheder. En udfordring, man håber at kunne løse sammen med Ikast-Brande Kommune. Foto: Henrik Ole Jensen