Tesla klar med superhurtig ladestation: Åbner landets første V3 Supercharger i Ikast

I dag bliver der trykket på kontakten i Ikast, så de nyeste Tesla-elbiler på fem minutter kan få brændstof til 120 kilometers kørsel

Udgivet:22. juli 2020, 06.48

Læsetid:2 minutter

Tesla V3 ladestation i Ikast byder på den nyeste teknologi indenfor el-biler. Det betyder blandt andet, at de nyeste Teslaer kan få energi til 120 kilometer på blot fem minutter. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST Den amerikanske producent af elbiler Tesla åbner i dag sin første V3 Supercharger-station i Danmark - i Ikast.

De 12 nye standere med teknologi, der halverer tiden på at lade de nyeste versioner af Tesla-bilerne op, er placeret på Uhregårds Alle tæt på motorvejsafkørslen i den sydlige del af byen.

Ifølge Tesla markerer de nye standere samtidig en ny milepæl for trafik i elbiler i Danmark.

Den bringer antallet af Tesla superchargerstationer i landet op på i alt 10 med tilsammen mere end 140 chargerenheder - og heraf altså den i Ikast nu i allernyeste version som V3 Supercharger-station. Det åbner for rejser i elbil mellem øst og vest i Jylland, skriver Tesla i en pressemeddelelse.

Tesla vil være til stede på åbningsdagen for at vise den nyeste V3-teknologi frem for såvel nuværende som nye ejere og tilbyder blandt andet opgradering, så ældre Tesla-modeller også kan lade på den nye, hurtigere station i Ikast.

I selskab med London

Siden åbningen af den første Supercharger-station i Europa i 2013 har Tesla fået 520 stationer i Europa, og mere end to milliarder Supercharger-kilometer er blevet leveret til europæiske ejere.

Ikast er nu i selskab med blandt andet London om at være blandt de første V3 Supercharger-stationer.

Danmark er blot det fjerde land, og Ikast den syvende Supercharger-station i Europa, hvor Tesla installerer den nye langt hurtigere teknologi, som markerer udrulningen af V3 Superchargers udenfor Nordamerika.

I sidste uge annoncerede Tesla sin åbning af Supercharger-station nummer 2000 i verden.

- Vi er spændte på at fortsætte udviklingen af det mest omfattende og avancerede netværk, samtidig med at vi sikrer, at oplevelsen ved opladning forbliver tilgængelig og så nem som muligt for alle vores ejere, lyder det fra Maria Lantz, der er Teslas kommunikationschef i Sverige, Danmark og Finland.

Halveret ladetid

Tesla har for nylig rullet endnu en ny funktion ud til alle sine biler kaldet »On-Route Battery Warm-up«, som intelligent opvarmer batteriet for at sikre, at det har nået den optimale temperatur, når ejeren ankommer til en supercharger.

Den nye teknologi betyder, at ladekapaciteten hæves fra de nuværende 120 kW til 250 kW. Det vil halvere den tid, en Tesla-ejer skal bruge på at lade bilen op.

Ved de nuværende V2 Supercharger-stationer varer det i dag 30-40 minutter at lade fuldt op, mens en V3 Supercharger klarer opgaven på 15-20 minutter.

Teslas nyeste bilmodel, Tesla 3, skulle endda kunne lade batteriet op til 120 kilometers kørsel på blot fem minutter. Strømmen til bilerne kommer fra solcelleanlæg på taget af Supercharger-stationerne.

Mens alle former for el-biler kan lade op ved landets øvrige ladestationer, kan kun Teslas egne biler lade op ved en Supercharger-station.

Tesla V3 ladestation
Tesla V3 ladestation
Tesla V3 ladestation
Der er plads til at 12 Teslaer kan »tanke« op på samme tid. Foto: Pr-foto
Tesla V3 ladestation
Tesla V3 ladestation