Ikast-dreng har reddet motorsporten i Danmark

Emil Hammer Ikast & Omegns Motorklub ville ikke bøje sig for corona-restriktioner. Med sikkerheden som topprioritet har han udarbejdet nogle skabeloner, så motorsporten kan fortsætte i corona-krisen

27. november 2020, 08.30

Emil Hammer kigger tilbage på et udfordrende år, som også har vist klubbens evne til at tænke nyt og holde sammen. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Emil Hammer er frivillig og formand for baneafdelingen i Ikast & Omegns Motorklub. Siden marts har han kæmpet med corona-restriktioner og uvished for at få fællesskabet samt foreningslivet til at bestå. Da Danmark blev lukket ned i foråret, gik han straks i gang med at udarbejde planer for at få Ikast & Omegns Motorklub til at fungere.

Nørlundbanen blev zoneinddelt, telte til madsalg skød op, retningslinjer blev nedskrevet, løbenes starttidspunkter blev forskudt, minebånd blev sat op, medlemmerne blev inddelt i rengøringshold, og spritstationer ses nu overalt i hele området.

Stor anerkendelse

Emil Hammers kamp med corona-nedlukningen vandt han midt i foråret efter halvanden måneds nedlukning. Endeløse samtaler med Danmarks Idrætsforbund og Dansk Motorsports Union medvirkede til at få formuleret en lang række retningslinjer, som efterfølgende gav klubben grønt lys til igen at køre løb.

Da Ikast & Omegns Motorklub åbnede igen, blev Emil Hammers skabelon for corona-venlige løb kopieret og rullet ud over hele landet.

Emil Hammers hårde arbejde har med andre ord reddet motorsporten og medført, at han nu er indstillet til prisen »Årets Energibundt«, som uddeles ved DR’s Sportsgalla, Sport 2020, til januar.

- Jeg er selvfølgelig meget glad for at blive nomineret til prisen, og det er da altid dejligt med anerkendelse. Men det vigtigste for mig er klubben, og jeg håber, at vi kan bruge muligheden til at udbrede motorsporten endnu mere, siger Emil Hammer.

Klubben taknemmelig

Troels Nielsen fra Ikast & Omegns Motorklub er imidlertid ikke sen til at rose ildsjælen.

- Det lykkedes via Emils hårde arbejde at få DM-sæsonen i gang. Det betød, at deltagerne og alle omkring motorsporten fik fællesskabet at mærke igen.

Hovedpersonen selv håber naturligvis på at vinde prisen, men for Emil Hammer er det vigtigst, at klubben og motorsporten klarer sig igennem en hård tid.

- Det er vigtigt at sætte fokus på, for vi ved ikke, hvad der venter os i de kommende måneder, siger ildsjælen som gennem hårdt arbejde har været med til at sikre mange gode timer i motorklubben trods corona-pandemien, lyder det fra Emil Hammer.